Επίσκεψη στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και στις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας στο Αϊδίνι, πραγματοποίησε η πρώην υφυπουργός και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Δήμητρα Φάσσα , με τον προϊστάμενο του Τμήματος Διοίκησης -Οικονομικού Νίκο Μεργιαλή, αλλά και με τους εργαζόμενους της δομής όπου ενημερώθηκε διεξοδικά για τα θέματα που απασχολούν το Ίδρυμα.
Όπως τονίστηκε στη συνάντηση το εν λόγω ίδρυμα, αποτελεί το μοναδικό και πρότυπο Ίδρυμα που λειτουργεί με αυτή τη μορφή, έχοντας να επιτελέσει συγκεκριμένο ρόλο κι έργο στην ελληνική επικράτεια.Το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, με πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας, αποτελεί μία δομή που πλέον από το 2019 ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το μεγάλο πρόβλημα είναι καταρχήν ότι ακόμη δεν υπάρχει εσωτερικός κανονισμός ώστε οι εργαζόμενοι – και ειδικά οι αποσπασμένοι – να ζουν σε καθεστώς ομηρίας. Καθολικό αίτημα της δομής επίσης αποτελεί η τοποθέτηση δυο οικίσκων ώστε να στεγαστούν αίθουσες για το σχολείο του Ιδρύματος καθώς και η διάθεση ενός οχήματος ώστε να μπορούν να μεταφέρονται οι τρόφιμοι σε διάφορες δραστηριότητες εκτός του χώρου του ιδρύματος.
Στη συνέχεια η κ. Χρυσοβελώνη επισκέφτηκε τις Αγροτικές Φυλακές Κασσαβέτειας όπου συνομίλησε με τον Διευθυντή κ. Στ. Ραφτόπουλο καθώς και με το προσωπικό που εργάζεται εκεί. Ο κ. Διευθυντής ενημέρωσε την κ. Χρυσοβελώνη ότι η φυλακή λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καθώς οι συνθήκες διαβίωσης είναι καλές και το προσωπικό φύλαξης είναι ενισχυμένο αυτή την περίοδο. Οι τρόφιμοι είναι περίπου 170 σε αριθμό με ανήλικους κρατούμενους 15-18 ετών και νεαρούς κρατούμενους άνω των 18 ετών.
Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε μετά το πέρας των επισκέψεων:
«Η εκπαίδευση και η εξωστρέφεια είναι μείζονος σημασίας θέματα τόσο για την ψυχολογία τω παιδιών – τροφίμων και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, όσο και για την ανατροπή της λανθασμένης εικόνας που μπορεί να έχει το κοινωνικό σύνολο γι’ αυτά τα παιδιά. Το προσωπικό και των δύο ιδρυμάτων εργάζεται καθημερινά κι αδιάλειπτα πολύ σκληρά προς αυτόν τον στόχο και οι τρόφιμοι παρακολουθούν μαθήματα, αποκτούν γνώσεις, αλλά και κατάλληλες δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές απαιτήσεις με την αποφυλάκισή τους»