Σε ενέργειες για την άμεση επιστροφή των σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία μεταξύ αυτών και του Βόλου λόγω του κορωνοϊού, προχωρά το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως «οι μαθητές, οι οποίοι είναι ήδη σε διαδικασία επιστροφής στη χώρα μας, θα επιστρέψουν κανονικότατα στις δραστηριότητές τους» στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» για τους μαθητές των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στην Ιταλία σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επιστρέφουν άμεσα στην Ελλάδα, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα.

Η υπουργός, τόνισε πως μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κυρίως στην βόρεια Ιταλία, έπρεπε να πάρει προληπτικά μέτρα και έτσι γίνονται ενέργειες ώστε να προστατευτούν οι μαθητές. Τα δέκα σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στο Μιλάνο (δύο από τα σχολεία), καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας.

Η ανακοίνωση που ειχε εκδοσει νωριτερα του υπουργείου Παιδείας για το θέμα:
«Μετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών – μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του κορωνοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, σας ενημερώνουμε ότι από 24-02-2020 αναστέλλονται προσωρινά οι εκδρομές-μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε και να προσέχουμε
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα Erasmus για επιχειρήσεις της Μαγνησίας μέσω του Π.Θ