Το ΕΣΡ  επέβαλε στο Βεργίνα TV  πρόστιμο συνολικού ύφους 30.000 ευρώ για συστηματική διαφήμιση του ΕΒΟΛ το οποίο και δικαίωθηκε στη προσφυγή του. Συμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ, διαπιστώθηκαν σειρά παραβάσεων της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας  στο Star, τον Alpha και το Βεργίνα TV και επιβλήθηκαν κυρώσεις συνολικού ύψους 110.000 ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ρ. Μορώνη:

*    Στο Star για το ριάλιτι «Greece’s Next Top Model» επεβλήθη κύρωση ύψους 20.000 ευρώ για χαμηλή ποιότητα προγράμματος, όπως προκύπτει από τον έλεγχο των δύο πρώτων επεισοδίων, δηλαδή των οντισιόν (ακροάσεων) για την επιλογή αυτών που θα συμμετέχουν στο τηλεπαιχνίδι. Τα επόμενα επεισόδια ελέγχονται επίσης. Συστήνεται επίσης στον σταθμό να αυστηροποιήσει τη σήμανση σε «Απαραίτητη η γονική συναίνεση».

*    Στον Alpha επεβλήθη κύρωση ύψους 60.000 ευρώ για προσβολή της εταιρείας διαχείρισης στόλου Kinetic, στην οποία δεν δόθηκε δικαίωμα απάντησης, όταν ο σταθμός αναφέρθηκε σε αυτήν υπαινισσόμενος λαθρεμπόριο πετρελαίου. Έγινε επίσης ρατσιστικού τύπου υπαινιγμός για μέτοχό της, ελληνικής υπηκοότητας και καταγωγής από την Αλβανία.

*    Στο Βεργίνα TV διαπιστώθηκε προσβολή της γαλακτοβιομηχανίας Βόλου (ΕΒΟΛ), καθώς σε σειρά εκπομπών από τους Γ. Ντάσκα και Σ. Καλόγερο δυσφημείται συστηματικά ο αγροτικός συνεταιρισμός. Στο κανάλι επεβλήθη κύρωση 30.000 ευρώ.

Πηγή: avgi.gr

Προηγούμενο άρθροΣύντομα wifi στο Αστικό ΚΤΕΛ & λεωφορειάκι για ΑμεΑ
Επόμενο άρθροΠαραίτηση Νασίκα ζητά ο Πάσχος στο Δήμο Ρήγα Φεραίου