Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021 – 2027» στον Βόλο

Συνεργασία και ετοιμότητα προκειμένου οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 «να πιάσουν τόπο» ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βόλο για την οργάνωση του προγράμματος «Θεσσαλία 2021 – 2027».

Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι οι προτεραιότητες του προγράμματος δίνουν κατευθυντήριες γραμμές, αλλά και ευκαιρίες για τη χρηματοδότηση δράσεων που αφορούν στο περιβάλλον και την ανθεκτικότητα, την ανταγωνιστικότητα και τη χρηματοοικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. «Οι συναντήσεις αυτές που οργανώνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων, είναι μια ευκαιρία για το συντονισμό των δυνάμεων, το προγραμματισμό, αλλά και την ετοιμότητα των φορέων που υποβάλλουν προτάσεις στο ΕΣΠΑ, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» είπε ο Περιφερειάρχης και τόνισε ότι στόχος δεν είναι απλώς η «απορρόφηση» των πόρων, αλλά τα χρήματα αυτά να κατευθυνθούν σωστά,  «να πιάσουν τόπο» (όπως είπε χαρακτηριστικά) και να δώσουν στη Θεσσαλία τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον.

Ο κ. Κουρέτας τόνισε επίσης ότι η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς και για το λόγο αυτό κάλεσε όσους βρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση να δείξουν αυξημένη ετοιμότητα, ώστε οι διαδικασίες να επιταχυνθούν και να στοχεύσουν σε πραγματικά προβλήματα και ανάγκες της Θεσσαλίας.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας, καθώς και η ενημέρωση για τις προσκλήσεις έργων που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Προηγούμενο άρθροΕπτά άξονες για την διαχείριση των αδεσπότων στον Αλμυρό
Επόμενο άρθροΟ Αλ.Μεϊκόπουλος για την τεράστια αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα