Δήλωση Γιάννη Αναστασίου
Υποψηφίου βουλευτή Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Βούρδα στο Βόλο και η σύσκεψη που υπήρξε στον ΟΛΒ για τα θέματα του σιδηροδρόμου και των υποδομών στο Δήμο Νοτίου Πηλίου παρουσία των υφυπουργών κ.κ Παπανάτσιου και Χρυσοβελώνη και των βουλευτών του Σύριζα της περιοχής μας κ.κ Μεϊκόπουλου και Μπαλή, δυστυχώς υπήρξε απλώς για να ανακοινωθεί εκ νέου για δεύτερη ή τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια η δημοπράτησή του έργου μέσω ΈΣΠΑ της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας με την παράκαμψη του S στη Ν. Ιωνία, έργο προφανώς σημαντικό για την περιοχή, το οποίο έχει την ιστορία του και αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που καταβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια ως προς τη προετοιμασία των μελετών του.
Είναι ξεκάθαρο δε, σε όσους μετείχαμε στην ανοιχτή σύσκεψη που υπήρξε, πως το κυβερνητικό κλιμάκιο δεν είχε καμία ουσιαστική απάντηση να δώσει στους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής ως προς την τουριστική αξιοποίηση του Τρένου του Πηλίου, την ενίσχυση και συντήρηση των υποδομών και των σταθμών του, τις συνέργειες που πρέπει να υπάρξουν με τους τοπικούς φορείς για την προβολή του, ή ακόμη και για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στον Κεντρικό Σταθμό του Βόλου και την συντήρηση του πολύτικου μουσειακού τροχαίου υλικού του. Είναι μάλιστα λυπηρό το γεγονός ότι ο κ. Γενικός ανακοίνωσε την χρηματοδότηση μελέτης σκοπιμότητας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για το εάν πρέπει να «φτάσει» το τρένο από το Βόλο στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, έργο εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ, το οποίο προφανώς δεν μπορεί να αφορά ένα αεροδρόμιο το οποίο είναι 7 μήνες τον χρόνο κλειστό, δεν έχει τακτικές πτήσεις και η επιβατική του κίνηση είναι στο 1/3 & 1/4 του αεροδρομίου της Σκιάθου! Η μικροπολιτική προεκλογική σκοπιμότητα πρέπει να έχει και όρια.
ΥΓ: Καλό θα ήταν δε μετά την ενημέρωση που έγινε στο κ. Γενικό να φροντίσει όσο ακόμη θα βρίσκεται στο υπουργείο για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υφίστανται με το φράγμα Παναγιώτικο και την αναγκαιότητα εκπόνησης μελετών για την σύνδεση του φράγματος με τα δίκτυα της Αργαλαστής και των Μηλεών.

Προηγούμενο άρθροΈφυγε ο Μιχάλης Πόρναλης
Επόμενο άρθροΑνακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Δ.Νασίκας