Γιατί δεν πληρώνονταν οι λογαριασμοί ;

20 εκατομμύρια ευρώ απαιτεί η ΔΕΗ με εξώδικο που απέστειλε

Πέρασαν 24 ώρες…. από τις μηνυτήριες αναφορές κατά Μπέου από τον Α.Χαδούλη για απιστία και παράβαση καθηκόντος και από την αποκάλυψη ότι η ΔΕΥΑΜΒ χρωστά στην ΔΕΗ -που έστειλε εξώδικο- 20 εκατομμύρια… και ο Α.Μπέος κάνει το κορόιδο… Έχει ανακοινώσει βέβαια ότι θα είναι την Δευτέρα στην εκπομπή του Σ. Πολύζου που ξεκινά, οπότε προφανώς, θα πρέπει ν’ απαντήσει με πειστικά επιχειρήματα για την ΔΕΥΑΜΒ που με αυτό το χρέος κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα, αλλά και για τον συνεργάτη του Α.Παπαδόπουλο και όσα του καταμαρτυρεί ο Α.Χαδούλης για το χρέος των 127.000 ευρώ στον ξενώνα της Μακρινίτσας.

Ο δε Σωτήρης Πολύζος οφείλει να φιλοξενήσει στην εκπομπή του και τους καταγγέλοντες. Μάλιστα μιας και το βράδυ της Δευτέρας παρουσιάζεται το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι Παπαπέτρου στο Ξενία, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ο κ.Παπαπέτρος να απαντήσει στα όσα θα πει ο Μπέος από την ίδια εκπομπή την Τρίτη. Αυτό είναι το δίκαιο και επιβάλλεται από την δεοντολογία.

Το εξώδικο της ΔΕΗ:
Σε βάρος της πρώτης από εσάς, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, υφίστανται ανεξόφλητοι και ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας πολλών χρονικών περιόδων για τις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις σας, οι οποίες είναι ενταγμένες στον πολλαπλό αριθμό Λογαριασμό Σύμβασης 1000023003, συνολικού ποσού έως και την 31/7/2023 είκοσι εκατομμυρίων πενήντα εννέα χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι εννέα ευρώ και εβδομήντα τεσσάρων λεπτών (Ε 20.059.529,74).

Επιπροσθέτως και παρά το γεγονός ότι η εταιρία μας έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο ως και κάθε όριο καλής πίστης προς την πρώτη από εσάς, επιδεικνύοντας τη διαχρονική ευαισθητοποίησή της επί θεμάτων που αφορούν στην κοινωνική συνοχή και το δημόσιο συμφέρον, εντούτοις, η πρώτη από εσάς άφησε να παρέλθει άπρακτο μεγάλο χρονικό διάστημα για την καταβολή των οφειλομένων, λειτουργώντας εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας μας και κατά πρόδηλη παραβίαση των ανειλημμένων έναντι της ΔΕΗ, εκ της υφιστάμενης συμβατικής σχέσης μεταξύ ημών, υποχρεώσεων αυτής ως και αυτών που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία.

Επειδή, η πρώτη από εσάς, σύμφωνα τα προβλεπόμενα στην μεταξύ μας Σύμβαση Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για το σύνολο των ως άνω παροχών που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις σας, οφείλει να εξοφλεί τους τρέχοντες μηνιαίους λογαριασμούς ανελλιπώς και εμπροθέσμως, υποχρέωση η οποία προκύπτει εκ της συμβατικής μας σχέσεως για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τις εγκαταστάσεις σας.

Επειδή, παρά τις οχλήσεις μας, η πρώτη από εσάς αρνείται, όλως αδικαιολογήτως, αντισυμβατικώς και καταχρηστικώς, να μας καταβάλει τα απορρέοντα από τη μεταξύ μας υφιστάμενη συμβατική σχέση, οφειλόμενα ποσά που αφορούν καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεών της.

Επειδή, η δεύτερη από εσάς, δυνάμει του Άρθρου 14 του Ν.4643/2019 (ΦΕΚ Α’ 193) ευθύνεται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον για οποιαδήποτε οφειλή δημιουργηθεί από λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου οποιασδήποτε επιχείρησης ΟΤΑ, την οποία έχετε συστήσει ή στην οποία συμμετέχετε κατά το άρθρο 252 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, και είστε υποχρεωμένη προς τούτο να προσχωρήστε ως εγγυητής στη σχετική σύμβαση προμήθειας, ήτοι για τους ανεξόφλητους και ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας πολλών χρονικών περιόδων της πρώτης από εσάς συνολικού ποσού έως και την 31/7/2023 είκοσι εκατομμυρίων πενήντα εννέα χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι εννέα ευρώ και εβδομήντα τεσσάρων λεπτών (Ε 20.059.529,74).

Επειδή, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 21 του Κώδικα Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΕΚ Α’ 832/2013) όπως ισχύει, «Με την επιφύλαξη της παραγράφου 7 του άρθρου 39, αν ο Πελάτης παραβαίνει όρους της σύμβασης Προμήθειας, οι οποίοι έχουν συμφωνηθεί από τα μέρη ως ουσιώδεις, για το χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα (30) ημερών, ο Προμηθευτής ειδοποιεί σχετικά τον πελάτη, θέτοντας προθεσμία τουλάχιστον τριάντα (30) ημερών, για την άρση της παραβίασης και τον ενημερώνει για τις συνέπειες της τυχόν μη συμμόρφωσής του εντός της ταχθείσας προθεσμίας. Αν η ανωτέρω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, ο Προμηθευτής δικαιούται να καταγγείλει την Σύμβαση Προμήθειας και να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες προς τον αρμόδιο Διαχειριστή για την παύση εκπροσώπησης του μετρητή Πελάτη. Τα αποτελέσματα της κατά τα ανωτέρα καταγγελίας επέρχονται άμεσα».

Επειδή, παρά τις οχλήσεις μας όλως αδικαιολογήτως, αντισυμβατικώς, καταχρηστικώς και δρώντας εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΔΕΗ, δεν έχετε προβεί έως σήμερα σε τακτοποίηση της ανωτέρω ληξιπρόθεσμης οφειλής, καίτοι η ΔΕΗ σας παρέχει συνεχώς και αδιαλείπτως ηλεκτρική ενέργεια για τις ανάγκες λειτουργίας των εγκαταστάσεων της πρώτης από εσάς.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ, για την όλως αντισυμβατική και καταχρηστική ως άνω συμπεριφορά σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από της λήψεως της παρούσης, προβείτε σε εξόφληση των ανωτέρω ληξιπρόθεσμων οφειλών σας συνολικού ύψους έως και την 31/7/2023 είκοσι εκατομμυρίων πενήντα εννέα χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι εννέα ευρώ και εβδομήντα τεσσάρων λεπτών (Ε 20.059.529,74) είτε σε ταμείο οποιουδήποτε καταστήματος της ΔΕΗ Α.Ε., είτε σε κατάστημα της Τράπεζας που συνεργάζεστε….

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, σε περίπτωση που οι ανωτέρων προθεσμίες παρέλθουν άπρακτες, θα προβούμε άμεσα, κατ’ εφαρμογή της διάταξης της υποπαρ. Β, παραγ. 6 του άρθρου 39 του ισχύοντος Κώδικα Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 832/9.4.2013) στην έκδοση εντολών απενεργοποίησης των μετρητών φορτίου που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της πρώτης από εσάς, λόγω των ανωτέρων συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών αυτών και ακολούθως στην έκδοση εντολών παύσης εκπροσώπησης των μετρητών φορτίου των παροχών της πρώτης από εσάς, ως και σε καταγγελία της μεταξύ της πρώτης από εσάς και ημών συμβατικής σχέσης. Στην περίπτωση αυτή υποχρεούστε να λάβετε τις δέουσες προφυλάξεις και αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην προκληθούν ζημιές σε πρόσωπα, εγκαταστάσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία.

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, επιφυλασσόμεθα όπως ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, ενώπιον των καθ’ ύλην αρμόδιων Δικαστηρίων, για την ικανοποίηση των απαιτήσεών μας έναντι υμών και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων και απαιτητών απαιτήσεων μας που απορρέουν από την εκ μέρους σας μη εξόφληση των εκδοθέντων λογαριασμών και τη δημιουργία ληξιπρόθεσμων οφειλών για προμηθευόμενη από τη ΔΕΗ προς την πρώτη από εσάς ηλεκτρική ενέργεια, ως και την αποκατάσταση κάθε περαιτέρω ζημιάς μας που προκάλεσε ή και ήθελε τυχόν προκαλέσει στο μέλλον η ως άνω παράνομη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τη ΔΕΥΑΜΒ και τον Δήμο Βόλου….

Αθήνα 21/8/2023

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος της ΔΕΗ

Προηγούμενο άρθροΔιακόπηκε λόγω βροχής η παράσταση Οιδίπους επί Κολωνώ (video)
Επόμενο άρθροΆλοδαπός καταγγέλθηκε για κτηνοβασία αλόγου στα Λεχώνια