Εκτενές ρεπορτάζ για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ φιλοξενεί η βρετανική ιστοσελίδα, αποκαλύπτοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι.

Την ώρα που στην Αθήνα συνεχίζεται το γαϊτανάκι ευθυνών για το στέγαστρο Καλατράβα και τα προβλήματα που οδήγησαν στην απόφαση να κλείσουν επ΄αόριστον οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, η βρετανική ιστοσελίδα διαθέτει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Ο Guardian κάνει μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της ανακαίνισης του ΟΑΚΑ για την Ολυμπιάδα του 2004 και, αφού καταγράφει τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, σημειώνει ότι στο τραπέζι είναι ακόμη και το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του επίμαχου στεγάστρου προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά οι εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «από την Τετάρτη όταν άρχισε να γίνεται αντιληπτό το κόστος του κλεισίματος, με δεκάδες εκδηλώσεις να κινδυνεύουν με ακύρωση, ανάμεσά τους και οι sold out συναυλίες των Coldplay, αξιωματούχοι άρχισαν να ψιθυρίζουν το αδιανόητο: ίσως ήρθε η ώρα να ξηλώσουμε εντελώς το διάσημο στέγαστρο».

Επικαλείται, μάλιστα, καλά πληροφορημένη πηγή η οποία επισημαίνει «τίποτα δεν έχει αποκλειστεί αυτή τη στιγμή. Μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθεί».

Ο Guardian, τέλος, επισημαίνει ότι ο ίδιος ο Σαντιάγο Καλατράβα έχει στο παρελθόν απορρίψει την κριτική για έργα του που, παρότι είναι εντυπωσιακά αποδεικνύονται προβληματικά.

Πηγή: Efsyn/ Guardian

Προηγούμενο άρθροΔίκη Πισπιρίγκου: Ένταση κατά την διάρκεια εξέτασης του καθηγητή Τοξικολογίας Ν. Ράικου από την υπεράσπιση
Επόμενο άρθροΠαπαπέτρος: Η σημερινή επιστολή στον Υπ. Παιδείας, προβοκάτσια από τον συνδυασμό Μπέου που αποδεικνύει τον πανικό του