Η καταγγελία του δημάρχου στην Σκόπελο για τις πιέσεις που δέχεται ο άνδρας της αδικοχαμένης γυναίκας που πέθανε ακαριαία από τον κεραυνό

Μία ντροπιαστική εξέλιξη ήρθε να προστεθεί στο τραγικό συμβάν, όπου 50χρονη γυναίκα έχασε την ζωή της έπειτα από κεραυνό στη Σκόπελο. Συγκεκριμένα, ο άτυχος σύζυγος της αδικοχαμένης γυναίκας εκτός από τον πόνο του χαμού, έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα θέματα. Όπως κατήγγειλε στο OPEN ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, η Αστυνομία του νησιού κάλεσε τον σύζυγο της 50χρονης ασκώντας του για περισσότερη από μισή ώρα ψυχολογική πίεση προκειμένου να αποδεχτεί να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς της γυναίκας του στη Λάρισα για νεκροψία!

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως του εξήγησαν, κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος από την κόρη της θανούσης ότι αυτός έφταιγε για τον… κεραυνό. «Είναι ένας άνθρωπος χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ίσα-ίσα 450 ευρώ. Ο άνθρωπος δεν έχει ούτε την διάθεση μετά το τραγικό συμβάν, ούτε τα χρήματα για να την μεταφέρει» δήλωσε στο OPEN o δήμαρχος Σκοπέλου. Σύμφωνα με την νομοθεσία σε περιπτώσεις ατυχημάτων επιβάλλεται η νεκροψία προκειμένου να διαπιστωθούν και επίσημα τα αίτια θανάτου.

«Το κόστος αγγίζει τις 3000-4000 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι ο άνθρωπος που παίρνει μια μικρή σύνταξη δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το υπέρογκο ποσό. Ρωτούν τον άνθρωπο αυτό αν έχει τα χρήματα» είπε από την πλευρά του στην τηλεόραση του Ant1 o αντιδήμαρχος Σκοπέλου Νίκος Βαφίνης. Στα έξοδα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η νεκροφόρα, το φορίο, η διακομιδή, ο έλεγχος Covid που πρέπει να γίνει, το ψυγείο. «Αυτή την εποχή πιέσεις μέσα στην Αστυνομία πρέπει να αποφεύγονται. Δεν έπρεπε να ασκηθεί καμία ψυχολογική πίεση. Έπρεπε να βρεθεί άλλος τρόπος για να μεταφερθεί» πρόσθεσε ο δήμαρχος Σκοπέλου.

Τραγωδία στη Σκόπελο: Η αστυνομία πιέζει τον σύζυγο της αδικοχαμένης από κεραυνό για νεκροψία με κόστος μαμούθ [vids]

Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ZEUS» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε το κεραυνικό πλήγμα, το οποίο σήμερα το πρωί χτύπησε μία 52χρονη γυναίκα στον Πευκιά Σκοπέλου

Προηγούμενο άρθροΚάνε ότι κάνω… αρκεί να είσαι πρώτος…
Επόμενο άρθροΚομισιόν: 22,5 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις για την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης