Φορώντας γαλότσες και αδιάβροχο, η Έφη Αχτσιόγλου επισκέφθηκε περιοχές που πλημμύρισαν και υπέστησαν καταστροφές ενώ συνομίλησε με αρκετούς κατοίκους.
Τον Βόλο επισκέφθηκε η Έφη Αχτσιόγλου, ούτως ώστε να κάνει αυτοψία στην περιοχή από τις καταστροφικές πλημμύρες, να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Αν και είχε προγραμματίσει επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία, η ίδια την ακύρωσε, ώστε να επισκεφθεί τον Βόλο και να συμπαρασταθεί στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.

“Σήμερα, υπό κανονικές συνθήκες, θα βρισκόμουν στην Αιτωλοακαρνανία. Σε μια κανονική χώρα. Όχι σε μια χώρα που καταρρέει και η κυβέρνηση παρακολουθεί ατάραχη. Οδεύω ήδη προς τη Θεσσαλία. Εκεί που οι πόλεις και τα χωριά μας πλημμυρίζουν, οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, οι πολίτες απαιτούν ένα άμεσο σχέδιο απέναντι στην καταστροφή” είχε γράψει νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο
Φορώντας γαλότσες, αλλά και αδιάβροχο, η Έφη Αχτσιόγλου επισκέφθηκε περιοχές που πλημμύρισαν και υπέστησαν καταστροφές και συνομίλησε με αρκετούς κατοίκους.

Μιλώντας στο Open υποστήριξε: “Εικόνες απόλυτης καταστροφής αυτές που βλέπουμε. Υπάρχει τρομερό πρόβλημα με το νερό στην περιοχή. Τίθεται θέμα δημόσιας υγείας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στο Πήλιο. Καταγγέλουν την απουσία του κρατικού μηχανισμού. Δεν υπήρχαν στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα.
Είναι πολύ χειρότερα στην Καρδίτσα όπου κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Είναι χαρακτηριστικό ότι είμαστε τρία χρόνια μετά τον Ιανό. Τότε η κυβέρνηση είχε πει ότι θα κάνει τα απαραίτητα. Τώρα είμαστε χειρότερα. Aνθρωποι χάθηκαν και αγνοούνται. Πρωτίστως θέλουμε την προστασία των ζωών”.
Συμπλήρωσε λέγοντας: “Τα προβλήματα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό είναι διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για τον 5ο καλοκαίρι διακυβέρνησης της ΝΔ. Τα φαινόμενα ήταν ακραία αλλά τα περιμέναμε. Εχουμε κατάρρευση της χώρας και ο μηχανισμός απών.
Η μόνη μέριμνα τι θα γίνει στις πληγείσες περιοχές. Δεν υπάρχει άλλη προτεραιότητα. Την τελική απόφαση για τις εκλογές θα την πάρουν τα όργανα αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για τη διαδικασία”.
