Στην πολιτική τους γωνία ως φαίνεται περίμεναν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας την Διοίκηση του Γηροκομείο και τον Πρόεδρο του Π.Πάνο για να τους χτυπήσουν….Ευτυχώς το Γηροκομείο Βόλου τα κατάφερε και δεν είχε ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού … οπότε αρένα δεν θα δούμε… ωστόσο με αφορμή την λάθος διαχείριση από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ της διαδικασίας εμβολιασμού στο Ίδρυμα προχθές και τα πρόσωπα που κλήθηκαν να αντικαταστήσουν όσους τελικά δεν έκαναν εμβόλιο, βρέθηκε η ευκαιρία καταγγελίας για τον κ. Πάνο. Το ερώτημα που τίθεται πάντως είναι γιατί οι στενοί συνεργάτες της κας Κολυνδρίνη και η Περιφέρεια δεν θέλουν τον Πρόεδρο του Ιδρύματος που το εξυγίανε και που το κράτησε πεντακάθαρο από κορωνοϊό. Επειδή μυρίζει εσωκομματικές κόντρες και ανταγωνισμούς καλό θα ήταν άπαντες να αφήσουν ήσυχο το Ίδρυμα. Η ανακοίνωση των δύο μελών του Δ.Σ του Γηροκομείου που ορίστηκαν από τη κα Κολυνδρίνη:

Είναι τουλάχιστον λυπηρό και αναμφισβήτητα εξοργιστικό το γεγονός ότι σήμερα ως πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας προβλήθηκε η άνευ προηγουμένου και άνευ πρωτοκόλλου διαδικασία εμβολιασμού που ακολουθήθηκε στο Γηροκομείο Βόλου.

Όταν με φειδώ και προσοχή έχουν επιβληθεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα εμβολιασμού των πολιτών είναι άκρως προκλητικές, απαράδεκτες και απορριπτέες καταγγελίες και αναφορές, όπως αυτές που αναδείχθηκαν σήμερα. Ο ΕΟΔΥ και οι υγειονομικές αρχές καταβάλλουν μία τιτάνια προσπάθεια εμβολιασμού των πολιτών με συγκριμένες διαδικασίες και οφείλουμε να τηρούμε επακριβώς τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμοδίων. 

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά αυτό το Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για λόγο που σε καμία περίπτωση δεν το τιμά και με βεβαιότητα προσβάλει τις αρχές του και τον σκοπό λειτουργίας του. 

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, να επιρρίπτει ευθύνες γενικά αναφορικά με τη διαδικασία, παρόλο που οι ανακοινώσεις μόλις της προηγούμενης Δευτέρας περί του γενόμενου εμβολιασμού ήταν διθυραμβικές και πανηγυρικές. 

Διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από τυχόν ενέργειες των μελών της Διοίκησης προερχόμενα από το Φιλανθρωπικό Σωματείο και παράλληλα δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν είχαμε καμία ενημέρωση σχετικά με τη σύνταξη και το περιεχόμενο της λίστας των εμβολιασθέντων και τυχόν παρεμβάσεις επ’ αυτής. 

Θεωρούμε επιβεβλημένη τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούμε για την διαδικασία που ακολουθήθηκε, τη λίστα των εμβολιασθέντων στο Γηροκομείο Βόλου καθώς και τον κατά προτεραιοποίηση εμβολιασμό τρίτων άσχετων με τους φιλοξενούμενους, το προσωπικό και το Δ.Σ. του Ιδρύματος. 

Τέλος δηλώνουμε, πριν αναλάβουν δράση οι αρμόδιες Αρχές για τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, έχει έρθει πιθανότατα η ώρα ορισμένοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις πράξεις και παραλείψεις που τέλεσαν και να πράξουν τα δέοντα… 

Ευθύμιος Ζιγγιρίδης – Μέλος Δ.Σ.

Ελευθέριος Σολιδάκης – Μέλος Δ.Σ.