Δεν είναι όμως μόνον ο Κ.Μαραβέγιας που έχει άγχος… Εδώ το συναντάμε στη παλιά καραβάνα Ζέττα Μακρή που μας εκπλήσσει. Εξέδωσε δύο δελτία Τύπου σήμερα στα οποία μας λέει στο 1ο αυτολεξή πως: “η κ. Μακρή είχε, πρώτη, ενδιαφερθεί για το ως άνω θέμα (της οριοθέτησης δηλ, των οικισμών του Πηλίου μετά τη με αριθμό 1268/19 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας) , καταθέτοντας κοινοβουλευτική αναφορά στις 23/10/2019 για τις επιπτώσεις που θα αντιμετωπίσουν παραγωγικές μονάδες ως προς την εξασφάλιση αδειοδότησης τους για την επέκταση των εγκαταστάσεων τους, τη νομιμότητα της λειτουργίας τους και τη χρηματοδότησή τους λόγω της τροποποίησης των ορίων οικισμών του Πηλίου μετά την έκδοση των υπ’ αριθμ. 568/2018 και 1268/2019 αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας” και στο 2ο την άποψη που εξέφρασε υπέρ της μερικής εκτροπής του Αχελώου στη σύσκεψη με τους κ.κ Γιεραπετρίτη και Καραμανλή, στην οποία ήταν παρόντες όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλίας της ΝΔ και ο Περιφερειάρχης, οι οποίοι και έχουν βεβαίως εδώ και χρόνια αυτή την άποψη
Το 2ο Δελτίο Τύπου της Ζ.Μακρή
Ξεκάθαρη και θετική ήταν η τοποθέτηση της προέδρου της μόνιμης ειδικής επιτροπής περιφερειών και βουλευτού Μαγνησίας Ζέττας Μ. Μακρή στην συνάντηση που προκάλεσε ο υπουργός Επικράτειας κ.Γ. Γεραπετρίτης για τη μερική εκτροπή του Αχελώου.
Το 1925 πρωτοδιατυπώθηκε,ως ιδέα,η εκτροπή του Αχελώου και άρχισε να μελετάται,ουσιαστικά,το 1950,επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ευθύνη και μέριμνα της πολιτείας είναι,εφεξής, ο σχεδιασμός και οι συνοδευτικές μελέτες να είναι επαρκείς ώστε να μην υπάρχει περιθώριο δικαστικής απόρριψης,όπως,πολλές φορές,συνέβη,στο παρελθόν. Είναι,επίσης,λάθος να μονοπωλούνται οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες από τους αντιδρώντες στην μερική εκτροπή όταν από τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών παραγόντων προέκυψε η ύψιστη οικολογική ευαισθησία και προτεραιότητα στη μερική εκτροπή.
Με δεδομένο το απρόβλεπτο της κλιματικής αλλαγής και την αδυναμία ακριβούς μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης μελέτης,η πολιτική απόφαση επιβάλλεται να είναι επεξεργασμένη και ταχεία. Άλλωστε,πλέον των γνωστών,ορθών,χιλιοειπωμένων επιχειρημάτων υπέρ της υλοποίησης του έργου,η απεξάρτηση της Δ.Ε.Η. από τον λιγνίτη καθιστά μονόδρομο τις υπέρ του έργου διαδικασίες.