Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε δέκτες πληροφοριών για εργαζόμενους σε πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις της Μαγνησίας , οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή εργασίας αλλά δεν έλαβαν το αντίστοιχο επίδομα ή το έλαβαν μειωμένο. Οι λόγοι απόρριψης των αναστολών είναι άγνωστοι και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση και εξήγηση.
Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο Νομός μας με εκατοντάδες επιχειρήσεις να έχουν πληγεί και πολλές από αυτές να μην ξανά ανοίξουν, περιμέναμε ο Κρατικός μηχανισμός και τα αρμόδια Υπουργεία να κινηθούν άμεσα για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων τους. Αντιθέτως βλέπουμε μεγάλη κωλυσιεργία από πλευράς τόσο των ελεγκτικών μηχανισμών όσο και των οργανισμών που είναι υπεύθυνοι για την καταγραφή και προώθηση των συγκεκριμένων αιτημάτων προς την Κεντρική Κυβέρνηση.
Ειδικά για τη Μαγνησία. Βλέπουμε ότι ελάχιστες επιχειρήσεις έχουν λάβει την προκαταβολή και πολλοί εργαζόμενοι έχουν τεθεί εκτός πληρωμών. Εν αντιθέσει με άλλους νομούς της Θεσσαλίας οι οποίοι από ότι μαθαίνουμε έχουν λάβει πολύ σημαντικό μέρος της οικονομικής βοήθειας.
Ερωτούμε τους Αρμόδιους:

  1. Αληθεύει το γεγονός ότι η Μαγνησία έχει μείνει πολύ πίσω στην καταβολή ενίσχυσης των πληγέντων;
  2. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση;
  3. Τι συμβαίνει με τα κλιμάκια ελέγχου;
  4. Γιατί οι άλλες περιοχές κινούνται πιο γρήγορα από εμάς;
  5. Τι συμβαίνει με τις αναστολές συμβάσεων;
  6. Γιατί παρά τις εξαγγελίες των Αρμοδίων υπάρχει αδυναμία ολοκλήρωσης των κατατεθέντων δηλώσεων και των ελέγχων τους; Κύριοι της Κυβέρνησης, η Μαγνησία έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα από 3 φυσικές καταστροφές (Πυρκαγιά Ιουλίου και Πλημμύρες Σεπτεμβρίου) , με ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στις επιχειρήσεις, τις οποίες δεν μπορούν να αντέξουν μόνοι τους οι επιχειρηματίες της περιοχής μας αλλά και οι καταναλωτές. Αυτό φαίνεται από τη μείωση της κατανάλωσης , η οποία για το νομό μας αγγίζει το 35% . Αν αυτή η μείωση συνεχιστεί , θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας. Σε αυτό θα πρέπει να προσμετρηθεί και η τουριστική κίνηση για την περίοδο των Χριστουγέννων η οποία είναι πενιχρή μέχρι στιγμής.
    Ζητάμε από τους Αρμόδιους όσο το δυνατόν γρηγορότερα να δώσουν απαντήσεις και να λύσουν τα θέματα με τις αποζημιώσεις των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, πριν η κατάσταση γίνει μη διαχειρίσιμη. Ο Βόλος, η Μαγνησία πρέπει να στηριχθεί άμεσα.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΝΑΒΙΤΣΑ ΔΩΡΟΘΕΑ ΦΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Προηγούμενο άρθροΣτο Πολιτιστικό της Ν.Ιωνίας με τον Σταύρο Λυγερό η επίσημη εκδήλωση για το Πολυτεχνείο
Επόμενο άρθροΒόλος – Αλιείς: Η ποιότητα των ψαριών του Παγασητικού είναι εξειρετική