Ο γερμανικός τουριστικός οργανισμός θα επιχειρήσει νωρίτερα τη νέα χρονιά, προσδοκώντας σε αριθμό-ρεκόρ τουριστών

Η TUI θα φέρνει τουρίστες από τον Μάρτιο - 3 εκατ. υπολογίζει το

Η Ελλάδα για την TUI αποτελεί μια πολύ σημαντική χώρα-αγορά. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση του χαρτοφυλακίου της, πίσω από την Ισπανία και ο γερμανικός τουριστικός οργανισμός, με διάφορες ενέργειες, επιχειρεί να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του στη χώρα μας.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, με το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και Διευθυντή Οικονομικών (CFO) της TUI Group, Σεμπάστιαν Εμπελ και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και διευθυντή Εταιρικών και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ομίλου, Τόμας Ελερμπεκ, συμφωνήθηκε η TUI να ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου 2022, σε επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς.

Παράλληλα, ο στόχος της TUI είναι να ξεπεράσει το ορόσημο των 3 εκατομμυρίων επισκεπτών στη χώρα μας, που είχε επιτευχθεί το 2019, τη χρονιά – ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, το νούμερο του 1 εκατ. που είχε συμφωνηθεί για το 2020 δεν επιτεύχθηκε απόλυτα, παρά τη σχετική συμφωνία με το Υπουργείο Τουρισμού, ενώ και φέτος ακόμα δεν έχουμε τα τελικά στοιχεία.

Εξάλλου, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας που αφορούν την TUI Academy στην Αθήνα, καθώς και θέματα βιωσιμότητας όπου και αναλύθηκε το έργο του TUI Care Foundation συνολικά και ειδικότερα το πρόγραμμα βιώσιμου τουρισμού του Ομίλου στην Κρήτη, το οποίο συνδέει τον τουρισμό με την αγροτική και αλιευτική δραστηριότητα, προσφέροντας στους επισκέπτες του νησιού μια αυθεντική βιωματική τουριστική εμπειρία.

Ο υπουργός Τουρισμού προέβαλε επίσης τις δυνατότητες ανάδειξης της Αθήνας ως προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, με τα στελέχη της TUI να εκφράζουν το έντονο ενδιαφέρον τους για την προοπτική αυτή.

Καταλήγοντας, ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού Λαμπρινή Καρανάσιου-Ζούλοβιτς και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Ευγένιο Βασιλικό, συζητώντας την περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης.