Ο πατέρας της Ιμάν Κελίφ μιλώντας σε ήρεμο ύφος μπροστά στην κάμερα ξεκαθάρισε ότι το παιδί του είναι κορίτσι
Στο μικρό της χωριό στην Αλγερία, η πυγμάχος Ιμάν Κελίφ, που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαμάχης για το φύλο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αποτελεί «πρότυπο» θάρρους.
Επίσης είναι «ηρωίδα» για τον πατέρα της, ο οποίος κάποτε δίσταζε να της επιτρέψει να ασχοληθεί με το άθλημα.
Το ξέσπασμα του πατέρα της Ιμανί Κελίφ
Με το καπέλο του, περιτριγυρισμένος από τα μικρότερα παιδιά του, ο Ομάρ Κελίφ επιδεικνύει με υπερηφάνεια μια φωτογραφία της κόρης του, ηλικίας 7 ή 8 ετών, με τα μαλλιά της πλεγμένα και όλο χαμόγελο, καθώς και μια ολόκληρη σειρά από έγγραφα ταυτότητας και πιστοποιητικά γέννησης.
Η Ιμάν Κελίφ από την Αλγερία είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή της στο Ολυμπιακό τουρνουά, θέση πήρε δημόσια ο πατέρας της Αλγερινής αθλήτριας, Ομάρ Κελίφ.
Ο ίδιος μιλώντας σε ήρεμο ύφος μπροστά στην κάμερα ξεκαθάρισε: «Το παιδί μου είναι κορίτσι. Τη μεγαλώσαμε σαν κορίτσι αλλά είναι πολύ δυνατή. Τη μεγάλωσα μαθαίνοντας την να εργάζεται σκληρά και να είναι γενναία. Κι έχει πολύ μεγάλη θέληση για να δουλέψει και να προπονηθεί. Η Ιταλίδα που αντιμετώπισε δεν μπορούσε να νικήσει την κόρη μου… Γιατί η κόρη μου είναι πιο δυνατή κι αυτή πιο μαλθακή. Η Ιμάν είναι πρωταθλήτρια και είναι ευλογία να έχεις τέτοια κόρη… Με τιμάει που είναι παιδί μου. Είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της και με τη βοήθεια του Θεού θα πάρει και το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Η συμβουλή της προπονήτριάς της
Η προπονήτρια θέλει επίσης να στείλει ένα μήνυμα από τον σύλλογο όπου έκανε το ντεμπούτο της. «Της λέω να μην ασχολείται με την κριτική που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα. Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: να την μπερδέψουν και να την κάνουν να ξεχάσει γιατί ήρθε» στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η αθλήτρια έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη συζήτηση που έχει γίνει ποτέ σε τα θέματα έμφυλων ταυτοτήτων, woke κουλτούρας και βέβαια, δικαιωμάτων των τρανς ή intersex αθλητών να αγωνίζονται σε μεγάλες αθλητικές οργανώσεις.
Πηγή: in.gr