Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν το κεντρικό Ισραήλ και τη Χάιφα, προκαλώντας τουλάχιστον τρεις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Η Τεχεράνη ξεκαθαρίζει ότι δεν διαπραγματεύεται όσο δέχεται επίθεση.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 67 τραυματίστηκαν σε νέες επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με τη Magen David Adom, την ισραηλινή υπηρεσία πρώτων βοηθειών.
Οι πύραυλοι έπληξαν τουλάχιστον δύο κτίρια σε διαφορετικές περιοχές του κεντρικού Ισραήλ. Μεταξύ των τραυματιών είναι μία γυναίκα περίπου 30 ετών σε κρίσιμη κατάσταση, έξι άτομα με μέτρια τραύματα και πάνω από 60 που φέρουν ελαφρές κακώσεις ή παρουσιάζουν συμπτώματα πανικού.
Πύραυλοι και στη Χάιφα – αναφορές για τραυματίες και πυρκαγιά
Στη Χάιφα, επίσης, καταγράφηκαν χτυπήματα από ιρανικούς πυραύλους. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan ανέφερε ότι πολλοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά σε περιοχή κοντά στο λιμάνι.
Σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, καπνός υψωνόταν από διάφορα σημεία της πόλης. Η βρετανική εταιρεία Ambrey, που ειδικεύεται στην ασφάλεια θαλάσσιων μεταφορών, έκανε λόγο για πυρκαγιά σε σταθμό παραγωγής ενέργειας στην περιοχή.
Το Ιράν ξεκαθαρίζει: δεν διαπραγματευόμαστε εν μέσω επίθεσης
Παρά τις διεθνείς προσπάθειες αποκλιμάκωσης, το Ιράν ενημέρωσε επίσημα τις κυβερνήσεις του Κατάρ και του Ομάν ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις όσο βρίσκεται υπό στρατιωτική πίεση από το Ισραήλ.
Διπλωματική πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Τεχεράνη θεωρεί ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η απάντηση στα ισραηλινά προληπτικά πλήγματα. Διέψευσε επίσης ότι υπήρξε αίτημα προς τις ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός ή επανέναρξη συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Κορύφωση της κρίσης χωρίς διπλωματική διέξοδο
Η στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ βαθαίνει, με σοβαρές ανθρώπινες και πολιτικές συνέπειες. Παρά την πίεση από μεσολαβητές, η Τεχεράνη δηλώνει αμετακίνητη όσο συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις
















