Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την επίσκεψη πριν ένα χρόνο όλων των βουλευτών στο Φράγμα Παναγιωτικο μετά την πρόσκληση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου. Αμέσως μετά όλοι οι βουλευτές πίεσαν στην κατεύθυνση επίλυσης των γνωστών προβλημάτων που υπάρχουν με το φράγμα … ως φαίνεται ωστόσο, μια εξ αυτών τα κατάφερε….

Συμφωνα με δελτίο τύπου της Ζέττας Μακρή με τίτλο: Ζέττα Μακρή: Δικαίωση της πολύμηνης προσπάθειας αποκατάστασης του φράγματος «Παναγιώτικο», αναφέρεται:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, π πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή πληροφορήθηκε ότι η προσπάθεια, που κατέβαλε μαζί με τον δήμαρχο κ. Μ. Μιτζικό, για το φράγμα «Παναγιώτικο», δικαιώνεται.

Η δημοτική αρχή του Νοτίου Πηλίου έχει, ήδη, ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανάθεση του έργου της αποκατάστασης των προβλημάτων ευστάθειας αγωγών διανομής και υπερχείλισης του φράγματος «Παναγιώτικο» μετά από την συνδρομή και στήριξη του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο με το ποσό των 300.000€.

Για το θέμα αυτό, η κ. Μακρή είχε, επί μακρόν, τους προηγούμενους μήνες, σειρά συναντήσεων τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο όσο και με τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλή και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη, προκειμένου όχι μόνο να διερευνηθεί ποια είναι η αρμόδια επισπεύδουσα αρχή και να δοθούν ακριβείς και πειστικές απαντήσεις στους πολίτες, αλλά, πρωτίστως, να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης της αποκατάστασης των ζημιών του συγκεκριμένου φράγματος. Παρόλο που οι υπουργοί επιμένουν ότι επισπεύδουσα και αρμόδια αρχή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο υφυπουργός κ. Θ. Λιβάνιος, πείστηκε από την βουλευτή για την αναγκαιότητα και το επείγον του θέματος, τους κινδύνους που είναι,  εξαιρετικά, σοβαροί και έδωσε, από τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα «ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ», ποσό ύψους 300.000€, το οποίο η δημοτική αρχή αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και της αξίζουν συγχαρητήρια!