Από τη χθεσινή παράσταση στο Πολιτιστικό της Ν.Ιωνιας

Λιτό κι απέριττο, χωρίς εφέ ή μοντάζ, μονοπλάνο και … μονοκόμματο, χωρίς περιττά φτιασίδια! Όπως θα'πρεπε να'ναι η…

Δημοσιεύτηκε από ΔραΠαίκτες Βόλου στις Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019

Μια καλογραμμένη διαφορετική, ανατρεπτική και proxo παράσταση είχαν την δυνατότητα να δουν χθες βράδυ οι θεατές της ερασιτεχνικης θεατρικης ομαδας ΔραΠαιχτες στο Πολιτιστικό Θέατρο της Ν.Ιωνίας. Η ομάδα που έρχεται από μακριά, απέδειξε και χθες πως έχει ικανότητες, ταλεντο, έμπνευση & καθοδηγητή… Έχει παρόν και μέλλον. Αξιζει να την δείτε.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας- Τοπικό Τμήμα Μαγνησίας κάλεσε τους ΔραΠαίκτες Βόλου να παρουσιάσουν δωρεάν την νέα τους, 17η, θεατρική παραγωγή. Πρόκειται για την σπαρταριστή κωμωδία “D.N.A.:DoNotAsk-DoNotAnswer” του ευΆγγελου Κάβουρα: Όταν η μητέρα τους πεθαίνει κι ανοίγουν την διαθήκη της, οι τρεις αδερφές, που για ονόματά τους έχουν τα χρώματα του μεταλλίου, ξεκινούν ένα αλλιώτικο κυνήγι θησαυρού. Με έπαθλό του; Έναν, δύο ή και τρεις πατεράδες! Μια σπαρταριστή κωμωδία για τις ρίζες μας, αλλά και την τέχνη, τον έρωτα, το σύμπαν και τις …καμπύλες! Κυρίως όμως ένα ταξίδι αναζήτησης που δεν χωρά ερωτήσεις γιατί οι απαντήσεις του μικρή σημασία έχουν τελικά.
ΔραΠαίζουν οι: Ναταλία Βάτσιου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ευΆγγελος Κάβουρας, Σωτηρία Καλμπένη, Χριστίνα Μαλιαχόβα, Αλεξία Νόλη, Αλίκη Ξηραδάκη, Τζένη Παππά, Αναστασία Σμάγαδη, Αθανασία Χατζημανώλη, Τάσος Χατζηπολυχρόνου. Σκηνογραφία εκτέλεσε με την τεχνοτροπία της Δημιουργικής Ανακύκλωσης (upcycling art) η Αθανασία Χατζημανώλη, η οποία επίσης χορογράφησε την ομάδα. Την αφίσα σχεδίασε η Δήμητρα Πλαστήρα, που χειρίζεται και την κονσόλα. Ηχοληψια – φωτισμοί Παρης Ζικος, studio Zk.
Η θεατρική έλικα του D.N.A. θα περιστρέφεται επί μιάμιση ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας από Παρασκευή έως και Δευτέρα 10, 11, 12, 13 Γενάρη στις 9.15μμ όπως πάντα με είσοδο ελεύθερη και προαιρετικό κουμπαρά υπέρ των Συλλόγων Πολυτέκνων & Τριτέκνων Νομού Μαγνησίας. Με την υποστήριξη της Δνσης Πολιτισμού.