Καλοκαιρινές είναι οι προβλέψεις για τον καιρό που θα επικρατήσει το Πάσχα των μετεωρολόγων

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, που είναι πιθανό να αγγίξει ακόμα και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη από σήμερα ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει και στον Βόλο θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου, με ηλιοφάνεια και ίσως λίγα σύννεφα τις μεσημεριανές ώρες που, ωστόσο, δεν θα δώσουν φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως τρία μποφόρ. Σε Αλμυρό και Βελεστίνο το θερμόμετρο θα δείξει τις ζεστές ώρες της ημέρας, γύρω στις 28 βαθμούς, ενώ στο Πήλιο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις περίπου βαθμούς χαμηλότερη, όπως και στις Σποράδες που δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Μεγάλο Σάββατο το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ίδιο , με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει έναν ακόμα βαθμό, και στον Βόλο θα έχουμε 28 βαθμούς Κελσίου. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για το ψήσιμο του οβελία και αναμένεται να σημειωθεί η υψηλότερη τιμή για τον Απριλιο, με το θερμόμετρο να αναμένεται να δείξει στον Βόλο ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Βελεστίνο δεν αποκλείεται να φτάσει τους 32 βαθμούς, και στον Αλμυρό τους 31.

Στο Πήλιο η θερμοκρασία θα είναι περίπου τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη από τον Βόλο, όπως και στις Σποράδες γύρω στους τέσσερις με πέντε. Αιτία για αυτή την άνοδο είναι οι δυτικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν φέρνοντας ζεστές αέριες μάζες, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ ρίχνοντας τον υδράργυρο τη Δευτέρα κατά έναν με δύο βαθμούς. Σημειώνεται ότι όλες τις ημέρες θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Η Πρωτομαγιά ίσως να γιορταστεί με βροχές, καθώς σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα έρχονται ειδικά από το μεσημέρι και μετά βροχές και καταιγίδες, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία γύρω στους 26 βαθμούς, με τάση περαιτέρω πτώσης από την Τετάρτη.

Προηγούμενο άρθροΜετά από 7 χρόνια εγκατάλειψης επιτέλους μελέτη του Δήμου για αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου στο Καραγάτσ
Επόμενο άρθροΜύκονος: Χαμός με κορονοπάρτι στα σοκάκια – Ξεφάντωμα σαν μην υπάρχει κορονοϊός