Κάρλα: Ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα χωράφια

Το αντλιοστάσιο Καναλίων, στην λίμνη Κάρλα, επισκέφθηκε σήμερα (1-7-2024) η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Β. Σποράδων, η οποία και διαπίστωσε την άριστη λειτουργία του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές Μαϊου, η απάντληση των υδάτων από την πλημμυρισμένη περιοχή των Καναλίων θα πραγματοποιηθεί μέσω του αντλιοστασίου, του οποίου ο ηλεκτρονικός και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός είχε υποστεί ζημιές από την είσοδο των υδάτων σ΄ αυτό. 

Κάρλα: Ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα χωράφια

Ήδη, στις 29-06-2024 ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων διά των αντλιών του αντλιοστασίου, αφού οι ζημιές στο σύστημα λειτουργίας τους αποκαταστάθηκαν με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στόχος είναι – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση – κάτω από κανονικές συνθήκες και αν δεν υπάρξουν βλάβες στο αντλιοστάσιο, τα νερά να έχουν απομακρυνθεί μέσα σε χρονικό διάστημα τριάντα (30) περίπου ημερών, προκειμένου να αναστραφούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αρνητικές επιδράσεις των πρόσφατων πλημμυρών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να αποδοθούν και πάλι σε χρήση στους ιδιοκτήτες τους. 

Κάρλα: Ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων από τα πλημμυρισμένα χωράφια

“Η αποκατάσταση της κανονικότητας στη λίμνη Κάρλα αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για να δημιουργηθούν οι υποδομές, μέσω των οποίων θα αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα που είχαν οδυνηρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες” καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΕφ’ όλης της ύλης επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για επιτελικό κράτος, ομόφυλα, εθνικά (video)
Επόμενο άρθροΝτόρα: Ο Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία ότι δεν τον παίζουνε (video)