Ο εκδότης της “Θ”

Τη διακοπή της εκτύπωσης της από τα πιεστήρια της εφημερίδας “Θεσσαλία” ανακοίνωσε σήμερα με πρωτοσέλιδό άρθρο της η εφημερίδα Μαγνησία η οποία την συνδέει με το πόλεμο που δέχεται από τον Δήμαρχο Βόλο Αχιλέα Μπέο. Η εφημερίδα μιλά για αναίτια απόφασή του εκδότη της εφημερίδας “Θ” Βασίλη Δανού, την απόφαση του οποίου συνδέει με τον Κώστα Λούλη δημοτικό σύμβουλο και στενό συνεργάτη του κ. Μπέου ο οποίο επίσης είναι πρώην ιδιοκτήτης της εφημερίδας Θεσσαλία και έχει μιλήσει με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την εφημερίδα Μαγνησία.

Η περικοπή του άρθρου που τιτλοφορείται “ο Φασισμός δεν θα περάσει” και έχει τίτλο στο magnesianews.gr “Κλείνουν την εφημερίδα «Μαγνησία»” έχει ως εξής:

“Εντελώς αναίτια πριν από δεκαπέντε ημέρες, ο εκδότης της εφημερίδας «Θεσσαλία» κ. Βασίλης Δανός, επικαλούμενος αθέμιτη κατά τον ίδιο πρακτική να έχουμε χαμηλότερη τιμή πώλησης απ΄ότι η δική του εφημερίδα, μου ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας μας που αφορούσε στην εκτύπωση της «Μαγνησίας» στο πιεστήριο της εταιρίας του. Ο κ. Δανός κατέστησε τη «Μαγνησία» ανταγωνίστρια μιας ιστορικής εφημερίδας 120 ετών όπως η «Θεσσαλία», καθώς με την ύλη της και με την τιμή των 50 λεπτών του ευρώ στο περίπτερο μπορούσε να ανταγωνιστεί την «Θεσσαλία» η οποία κατέγραφε απώλεια φύλλων εξαιτίας της. Όσο και αν με τιμά ως εκδότη αυτή η διαπίστωση, απέχει μακράν από την πραγματικότητα. Ενεργώντας εντελώς αντιδημοκρατικά και με φασιστικό θα έλεγα τρόπο επέβαλε «ξαφνικό θάνατο» σε μια τοπική εφημερίδα, την ώρα στο σύνολό του ο Τύπος περνά κρίσιμες στιγμές. Δικαίωμά του είναι και κρίνεται γι’ αυτό. Τόσο για την ουσία όσο και για την πρόφασή του να δώσει τέλος σε μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία τεσσάρων ετών.

Από σήμερα η εφημερίδα «Μαγνησία» είναι προς αναζήτηση τυπογραφείου προκειμένου να συνεχίσει να κυκλοφορεί. Το αν και που θα τυπωθεί θα κριθεί εντός της ημέρας, ωστόσο τα γεγονότα αυτά που σας περιγράφω θα καθορίσουν τη μετέπειτα πορεία της. Δυστυχώς η «Μαγνησία» ενοχλεί και το τελευταίο διάστημα ενόχλησε έντονα έναν φίλο του κ. Δανού και πρώην εκδότη της «Θεσσαλίας», τον σημερινό Γ.Γ. Τουρισμού Κώστα Λούλη και άμεσο συνεργάτη του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου . Ο πρώτος έχει εκδηλώσει ανοιχτά την επιθυμία του να κλείσει τη «Μαγνησία» και ο δεύτερος το έχει υπαινιχθεί. Μόλις χθες ο κ. Μπέος δήλωσε για πολλοστή φορά ότι «η ντροπή που αποτελεί η οικογένεια Καρεκλίδη για τη δημοσιογραφία του Βόλου θα φθάσει στο τέλος της». Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι!

Το σημερινό μας πρωτοσέλιδο είναι ένα «καμπανάκι» προς τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου οι οποίοι αν δεν έχουν καταλάβει ήδη, σίγουρα διαισθάνονται τους κινδύνους για την ελευθερία της έκφρασης στην πόλη μας και ιδίως με αφορμή το κλείσιμο ενός Μέσου Ενημέρωσης. Ένα μέσο το οποίο ήταν πάντοτε ανοιχτό στην αντίθετη άποψη αλλά ενάντια στην χυδαιότητα, τις ύβρεις και την πολιτική αμιγώς με όρους επικοινωνίας.
Να είναι σίγουροι όμως ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προκειμένου η «Μαγνησία» να συνεχίσει να εκδίδεται καθημερινά και να αποκαλύπτει όσα κάποιοι δεν θέλουν να μάθετε. Μαζί με το «αδερφάκι» της το οποίο έφθασε πρόσφατα τις 500.000 μοναδικούς επισκέπτες και το Ράδιο ένα που συμπλήρωσε φέτος μια διαδρομή 31 ετών.

Καλό θα είναι να καταλάβουν ορισμένοι ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η εφημερίδα «Μαγνησία». Το πρόβλημά τους είναι ότι έχουμε κρίση και γνώση και αποκαλύπτουμε τις πομπές τους και αυτό δεν θα σταματήσει να γίνεται με αφού η τεχνολογία μας δίνει άπειρες δυνατότητες γι’ αυτό.

Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται…”