«Μας ανησυχεί πιο πολύ η Θεσσαλία, διότι το πεδίο της είναι επιβαρυμένο από την τελευταία καταστροφή» υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας από τη Λάρισα, όπου παραβρέθηκε για την σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή.

«Είμαστε όλοι εδώ. Για μία ακόμη φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο. Δεν είναι της τάξης των φαινομένων που αντιμετωπίσαμε πριν μερικούς μήνες, όμως προφανώς γίνεται σε ένα πεδίο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο» σημείωσε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.

Ο κ. υπουργός γνωστοποίησε πως θα μείνει στη Λάρισα όλο το βράδυ, μέχρι κι αύριο. «Ζήτησα να είμαστε σε διασπορά όλη τη νύχτα για να παρακολουθήσουμε ανά περιοχή της Θεσσαλίας το φαινόμενο. Η επαγρύπνηση πρέπει να υπάρχει. Καλό είναι για αυτές τις βραδινές ώρες να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας. Είναι σημαντικό το ότι εργαζόμαστε όλοι μαζί» συμπλήρωσε.

Από πλευράς του ο περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Κουρέτας τόνισε πως «είμαστε σε ετοιμότητα. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι η Θεσσαλία είναι ήδη επιβαρυμένη. Το παρακολουθούμε κι είμαστε επί ποδός. Θα είμαστε σε επιφυλακή μέχρι το φαινόμενο να λήξει».

Δείτε βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΑπό το βράδυ η κακοκαιρία σε Βόλο & Μαγνησία – Μήνυμα από το 112
Επόμενο άρθροΣε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμόςγια το κύμα κακοκαιρίας