Σε δηλώσεις της η Δωροθέα Κολυνδρίνη για το ζήτημα που ανέκυψε με το νερό της Αγρίας και την ενημέρωση της ΔΕΥΑΜΒ μετά από 49 ημέρες από την ημέρα λήψης της δειγματοληψίας που έκανε η Διεύθυνση Υγείας για τον υδράργυρο και τον μόλυβδο… η αντιπεριφερειάρχης κατέφυγε στην ασφαλή μέθοδο της μετάθεσης πλήρως της ευθύνης για το ζήτημα της ποιότητας του νερού στην ΔΕΥΑΜΒ όπως άλλωστε και ο νόμος ορίζει. Αναφορικά με την καθυστέρηση της Δ/νσης Υγείας να ενημερώσει την ΔΕΥΑΜΒ για τις δικές της μετρήσεις, η κα Κολυνδρίνη είπε πολύ φυσικά πως αυτή γίνεται ανάλογος του φόρτου εργασίας που υπάρχει στο συνεργαζόμενο με την Δ/νση Υγείας Εργαστήριο όπου στέλνει τα δείγματα.

Η αλήθεια είναι πως ΔΕΥΑΜΒ όντως έχει την ευθύνη του νερού που δίνει στους πολίτες από το δίκτυό της, ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμάται ο εποπτικός ρόλος της Δ/νση Υγείας, η οποία έχει την ευθύνη ελέγχου της ΔΕΥΑΜΒ και της ποιότητας του νερού. Η Δ/νση υγείας λοιπόν λαμβάνει τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ όπως ο νόμος ορίζει από το εργαστήριο της διαδημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αναλόγως αυτών των αποτελεσμάτων πραγματοποιεί προγραμματισμένους ή και έκτακτους ελέγχους. Στην περίπτωση του νερού της Αγριάς, η κα Κολυνδρίνη πρέπει να απαντήσει εάν η δειγματοληψία που έγινε από την Δ/νση Υγείας ήταν μία προγραμματισμένη πράξη, ή εάν προέκυψε έπειτα από την ενημέρωση των αποτελεσμάτων για το νερό της Αγριάς από τα στοιχεία που της έστειλε από τις δικές της μετρήσεις η ΔΕΥΑΜΒ, η οποία σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τόρης στο Ράδιο ΒΕΡΑ χθες έδειχναν ότι τιμές μολύβδου και υδραργύρου οριακά εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Εάν ο έλεγχος στο νερό της Αγρίας από την |Δ/νση Υγείας προκύπτει βάση της ενημέρωσης των αποτελεσμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, άρα σωστά προκλήθηκε ανησυχία στην Δ/νση Υγείας και ζήτησε να γίνει άμεσα έλεγχος στην ποιότητα του νερού… δεν δικαιολογείται η ραθυμία των 49 ημερών στην απάντηση των αποτελεσμάτων για τον μόλυβδο και τον υδράργυρο. Σε τέτοια ζητήματα δημόσιας υγείας δεν δικαιολογείται καθυστέρηση 49 για την απάντηση αποτελεσμάτων, ούτε είναι δικαιολογία ο φόρτος εργασίας του Εργαστηρίου με το οποίο συνεργάζεται η Διεύθυνση Υγείας. Η εισαγγελική παρέμβαση που υπήρξε στο ζήτημα θα ξεκαθαρίσει το θέμα ως προς τις ευθύνες όλων στο θέμα.. είναι φανερό ωστόσο ότι η Δ/νση Υγείας σε ότι την αφορά είναι απαράδεκτο να λαμβάνει απαντήσεις για τόσο σοβαρά θέματα μετά από 49 ημέρες και αυτό η κα Κολυνδρίνη έχει την πολιτική ευθύνη να το διορθώσει, διότι αποτελεί αυταπόδεικτο πρόβλημα λειτουργίας της Υπηρεσίας που εποπτεύει, ως προς το ρόλο της εποπτεύουσας Αρχής, ο οποίος νε προκειμένου έγινε με τρομερή καθυστέρηση, η οποία πιθανώς σημαίνει ότιγια πολλές εβδομάδες ο κόσμος στην Αγριά έπινε επικίνδυνο και ακατάλληλο νερό.