Μαίνεται ο “πόλεμος” για το μνημείο στη Συκή

Δριμεία επίθεση στη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου και προσωπικά στον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό, εξαπολύει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας με αφορμή το σάλο των αντιδράσεων για το μνημείο της Συκής. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης με επικεφαλής τον Μιλτ. Παπαδημητρίου, καλούν τον κ. Μιτζικό να σταματήσει κάθε ενέργεια για το συγκεκριμένο θέμα που οδηγεί τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας Συκής σε συγκρούσεις, άνευ προηγουμένου, με αφορμή την αποκαθήλωση του μνημείου «Σταυρός».

Όπως αναφέρουν, το συγκεκριμένο μνημείο κατασκευάστηκε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες πριν 2 χρόνια περίπου και η τοποθέτησή του έγινε μέσα από μια λαμπρή γιορτή εγκαινίων, όπου παρευρέθησαν όλοι οι φορείς της ευρύτερης περιοχής Μαγνησίας, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι περιφέρειας και δήμου, εκπρόσωποι της ισραηλινής κοινότητας και πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που τίμησαν τους πεσόντες Συκιώτες και όχι μόνο, απ’ τα ναζιστικά στρατεύματα της κατοχής.

«Δυστυχώς ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή στην τοπική κοινότητα Συκής έχει τοποθετήσει σε ρόλο διοίκησης της τοπικής κοινωνίας εξωθεσμικούς, μη εκλεγμένους σε όργανα του δήμου, οι οποίοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση οδήγησαν σε ακραίες καταστάσεις την τοπική κοινωνία», υποστηρίζει η μείζονα μειοψηφία και καταγγέλλει την πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Αργυρώ Αναγνώστου – Κατσιντέλια ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της, αδιαφορεί για την άποψη των υπολοίπων τεσσάρων μελών του τοπικού συμβουλίου (προερχομένων απ όλες τις παρατάξεις), όπως επίσης ότι αδιαφορεί για την «εμπόλεμη κατάσταση».

Τα μέλη της παράταξης του κ. Παπαδημητρίου κατηγορούν την κ. Αναγνώστου – Κατσιντέλια για «κατινίστικες» συμπεριφορές και ενέργειες, που όξυναν τις αντιδράσεις, αντί, όπως όφειλε, να συμμορφωθεί και να συμπλεύσει με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τη συλλογή 170 περίπου υπογραφών των κατοίκων της Συκής.
«Δυστυχώς με παροτρύνσεις του δημάρχου κ Μιτζικού αλλά και του αντιδημάρχου κ. Μανέτα Βασιλείου, οδηγηθήκαμε τις προηγούμενες μέρες σε καταστάσεις εκτός ελέγχου με την παρουσία αστυνομίας αλλά και ολονύχτιες περιφρουρήσεις από αγανακτισμένους κατοίκους στους δρόμους της Συκής», τονίζουν και καλούν τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου «να σταματήσει τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές, να κατανοήσει επιτέλους πως δεν μπορεί να ασκεί πολιτική στο Νότιο Πήλιο και να παίρνει αποφάσεις πίνοντας κρασιά και τσίπουρα στο καλύβι του έξω από τη Συκή, με τους παρατρεχάμενους που έχουν δημιουργήσει το μπάχαλο στη Συκή αλλά δυστυχώς και σε ολόκληρο το δήμο Νοτίου Πηλίου. Ένας σεβασμός στους δημότες του Νοτίου Πηλίου απ τη μεριά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου, δεν βλάπτει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Προηγούμενο άρθροΠλούσια η τουριστική προβολή της Αλοννήσου το 2020 με αιχμή το πρώτο υποβρύχιο μουσείο 
Επόμενο άρθροΗ ΠΕΑΕΑ ζητά να επανατοποθετηθεί στο ίδιο σημείο το Μνημείο των εκτελεσθέντων της Συκής