Στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο Βόλος, από τι 10 έως τις 13 Απριλίου 2019. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων θα έχουν τη δυνατότητα, να παρουσιάσουν έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων πληροφορικής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκρ. Σαβελίδης, ανέφερε ότι το φεστιβάλ ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και η επιτυχία του οδήγησε την οργανωτική επιτροπή στη διοργάνωσή του και για τα επόμενα σχολικά έτη και την επέκτασή τους και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. Όπως είπε, διοργανώνεται σε συνεργασία της Α’θμιας Διεύθυνσης, της Β’θμιας Διεύθυνσης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Α’θμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Γ. Πολύζος, ανέφερε ότι οι νέες τεχνολογίες, έχουν μπει δυναμικά στο Δημοτικό Σχολείο και πέρα από το μάθημα της πληροφορικής οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες.

Ο συντονιστής του εκπαιδευτικού έργου στη Θεσσαλία, κ. Αλ. Καπανιάρης, επισήμανε ότι μέσα από το φεστιβάλ, θα δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να παρουσιάσουν μαθητικά έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων πληροφορικής όλων βαθμίδων και να συμπεριληφθούν έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας σχολικής δραστηριότητας ή στο πλαίσιο κάποιου διαθεματικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της πληροφορικής κι άλλων μαθημάτων.

Να σημειωθεί ότι, για το σχολικό έτος 2017 – 2018, στο 8ο μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε, συμμετείχαν 7.032 μαθητές με την υποστήριξη 716 εκπαιδευτικών από 338 σχολεία σε 13 πόλεις , όπου εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 522 ψηφιακά έργα.
Για το σχολικό έτος 2018 – 2019, το 9ο μαθητικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί παράλληλα σε Ηράκλειο, Αγ. Νικόλαο, Αγρίνιο, Βόλο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρπενήσι, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Τρίκαλα, Τρίπολη και Χανιά από 10 – 13 Απριλίου.

Το φεστιβάλ έχει την έγκριση του Υπουργείου παιδείας και θα δώσει τη δυνατότητα ανάδειξης κι ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών κι εκπαιδευτικών πληροφορικής και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων, της ενημέρωσης και διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας μεταξύ τους.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην οργανωτική επιτροπή μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση kapaniaris@sch.gr.

Πηγή: http://volos.ert.gr/blog/2018/11/06/sto-mathitiko-festival-psifiakis-dimioyrgias-gia-proti-fora-kai-o-volos/