Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με ανακοίνωσή της δηλώνει την συμπαράστασή της στην Θάλεια Στάχτου:

«Η δικαστική δίωξη της Θάλειας Στάχτου, της προέδρου του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, είναι απαράδεκτη και αποτελεί εργαλείο τρομοκράτησης των εργαζομένων και των αγώνων που δίνουν για βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους. Οι δικαστικές διώξεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας είναι γνωστή τακτική που επιχειρεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους και τους καθηλώσει. Αυτό αναδεικνύει τις πολιτικές στοχεύσεις και εξαρτήσεις των «ανεξάρτητων» και «ακομμάτιστων» μηνυτών.
Είμαστε αντίθετοι στην επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, που προωθείται με αυτές τις πρακτικές,και στηρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Το «έγκλημα» της κα. Στάχτου είναι ότι θέλησε να προασπίσει τη νομιμότητα και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον Δήμο μας και αγωνίζεται για τη μη εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες και για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους δημότες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην κα. Στάχτου.»

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Βόλος Ανατροπή Δημιουργία” έχει ως εξής: “Με αφορμή την εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου κατά της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η συνδικαλιστική δράση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων, που επιδιώκει την προστασία των καλώς νοουμένων ελευθεριών και συμφερόντων τους.

Το δικαίωμα αυτό όταν καλύπτει αυθαιρεσίες είναι καταχρηστικό. Οταν όμως προασπίζεται την αξιοπρέπεια και φροντίζει για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων των εργαζομένων αποτελεί το καταφύγιο απέναντι στην αδιαφορία και σε αυταρχικές πρακτικές.

Το να σέρνεται στα δικαστήρια η εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων επειδή δημοσιοποίησε τις διαπιστώσεις της, όπως ήταν υποχρεωμένη να το κάνει, δεν τραυματίζει μόνον το εργασιακό κλίμα στον Δήμο Βόλου, περνάει ταυτόχρονα στην κοινωνία και το αρνητικό μήνυμα, ότι «…τις αντιθέσεις και τις διαφορές των μερών Δήμου – εργαζομένων τις λύνουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καταργούμε τον κοινωνικό διάλογο, κι όποιος κατάλαβε-κατάλαβε»

Ομως, ο κοινωνικός διάλογος είναι παιδί του «συνεταιρίζεσθαι», και του συνδικαλισμού και εξακολουθεί να ταυτίζεται με τις ανάγκες βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών και των όρων εργασίας. Ο συνδικαλισμός δεν είναι «κοινωνική λέπρα» για να την εξαλείψεις σε ένα συγκρουσιακό καθαρτήριο. Είναι μία πρόκληση για να αναμετρηθείς με τις ικανότητές σου να διοικείς ανθρώπους, που δεν ταυτίζονται με τις ιδέες σου, τις αντιλήψεις σου και τις πρακτικές σου.

Εμείς δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων στους ΟΤΑ και συνιστούμε να χαμηλώσει η μισαλλοδοξία και η λογική του ρεβανσισμού”.

Προηγούμενο άρθροΟ λάθος δρόμος της υπεροψίας και της αλαζονίας…
Επόμενο άρθροΤο δικαίωμα του πολίτη στη περιβαλλοντική ενημέρωση