Στη Βουλή έφερε με Ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος την απόφαση της κυβέρνησης να εξαρτήσει την εξόφληση του τελευταίου ποσού της αποζημίωσης που δικαιούνται πληγέντες από τις πλημμύρες αγρότες της Μαγνησίας από την από την εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ. «Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι την ώρα που ο αγροτικός κόσμος της Μαγνησίας παραμένει «πληγωμένος» από τις καταστροφές που προκάλεσαν στη δραστηριότητά του οι πρωτοφανείς πλημμύρες, την ώρα που η κυβέρνηση καθυστερεί σημαντικά την καταβολή των αποζημιώσεων, αν τελικά ο ΕΛΓΑ προχωρήσει στην ολοκλήρωση των πληρωμών των αποζημιώσεων, όσοι παραγωγοί δεν έχουν αποδώσει την ειδική εισφορά στον ΕΛΓΑ δεν θα λάβουν την αποζημίωση ακόμα και αν το πόρισμά τους έχει αναρτηθεί κανονικά και ορίζονται ως δικαιούχοι», ανέφερε ο Βουλευτής. Στην Ερώτηση του κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει άμεσα σε παράταση στην ημερομηνία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ και να δρομολογήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση την καταβολή του πλήρους ποσού των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι πληγέντες αγρότες της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, στις 31 Μαρτίου 2024 έληξε η προθεσμία για την πληρωμή της ειδικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ. Την ίδια ώρα, στους πληγέντες από τις πλημμύρες αγρότες έχει καταβληθεί το 70% της αποζημίωσης. Ο ΕΛΓΑ και το αρμόδιο Υπουργείο εξαρτούν ωστόσο την καταβολή του υπόλοιπου 30% των αποζημιώσεων από την εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής εισφοράς ΕΛΓΑ και σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, ο ΕΛΓΑ δεν φαίνεται να προτίθεται να προχωρήσει σε πίστωση της αποζημίωσης σε όσους δεν έχουν τακτοποιήσει την οφειλή.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Οι καλλιεργητές του Πηλίου και άλλων περιοχών της Μαγνησίας δηλώνουν πως πλέον αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. Σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η κυβέρνηση επιλέγει να μη δώσει παράταση στην ημερομηνία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ, «εκβιάζοντας» επί της ουσίας τους αγρότες να εξοφλήσουν τις εισφορές τους ειδάλλως δε θα αποζημιωθούν. Η έμπρακτη ενίσχυση και διευκόλυνση του αγροτικού κόσμου της Μαγνησίας και ολόκληρης της Θεσσαλίας είναι η μόνη λύση πολιτικής ευθύνης για την κυβέρνηση».

Προηγούμενο άρθροΠεριβαλλοντικές Οργανώσεις: Η Θεσσαλία πρέπει να σωθεί και αξίζει καλύτερα
Επόμενο άρθροΕνημέρωση για την άνοια σε σπουδαστές της ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ Βόλου