Απογοήτευση έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας SAOS Ferries ότι τα υπό έγκριση δρομολόγια από Μαντούδι – Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο αφορούν την περίοδο από 1η Ιουλίου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2024.
«Κάθε φέτος και χειρότερα» λένε κάτοικοι και επαγγελματίες των νησιών βλέποντας το πάγιο αίτημά τους για διασύνδεση Μαντουδίου – Β. Σποράδων και τη χειμερινή περίοδο να μην ικανοποιείται παρά την πληθώρα δηλώσεων τοπικών Βουλευτών και Υπουργών της κυβέρνησης για τις προθέσεις και τις ενέργειές τους για επέκταση της γραμμής πέραν της θερινής περιόδου.
Χαρακτηριστικά, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, σε επίσκεψή του στη Σκόπελο τον Οκτώβριο του 2023, διαβεβαίωνε ότι θα προχωρούσε σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να μπει πλοίο στη γραμμή Μαντούδι – Σποράδες εντός του 2023.
Η ακτοπλοϊκή διασύνδεση μόνο για δύο μήνες έχει ως αποτέλεσμα, και φέτος, να μην διευκολυνθούν συγκοινωνιακά μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες την περίοδο του Πάσχα και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της θερινής τουριστικής σεζόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα των νησιών.
Ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλος και η Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Νίνα Κασιμάτη, με Ερώτηση που κατέθεσαν, κάλεσαν τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να παρέμβει ώστε να λειτουργήσει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μαντούδι – Βόρειες Σποράδες προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους μόνιμοι κάτοικοι, παραγωγοί και επισκέπτες για τις γιορτές του Πάσχα και έπειτα.
«Τα νησιά των Σποράδων δε ζουν μόνο 2 μήνες τον χρόνο. Η νησιωτικότητα πρέπει να στηρίζεται έμπρακτα, όχι συγκυριακά και με γνώμονα αποκλειστικά τις τουριστικές ανάγκες. Η κυβέρνηση ας ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που έδωσε στους νησιώτες» τόνισαν οι Βουλευτές.

Προηγούμενο άρθροΣτη Συνέλευση του Δικτύου Δήμων με Ποτάμια ο Δ. Κουρέτας
Επόμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Καταβλήθηκαν ήδη 15,2 εκατ. ευρώ του δεύτερου κύκλου της πρώτης αρωγής προς αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας