Στη Βουλή αναμένεται να απαντήσει ο Υπουργός Υγείας για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου μετά από Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής είχε προηγουμένως καταθέσει και σχετική Ερώτηση για το Ογκολογικό Τμήμα του Αχιλλοπουλείου, το οποίο, από τον Ιούλιο του 2023, λειτουργεί με μία μόνο ογκολόγο και έναν γιατρό που μετακινείται από τη Λάρισα μία ημέρα την εβδομάδα για να καλύπτει τις ανάγκες 400 ασθενών που χρειάζονται ενδοφλέβια χημειοθεραπεία και 250 ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία. Απαντώντας στην Ερώτηση του Βουλευτή, ο Υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωνε ότι οι ανάγκες του πληθυσμού της Μαγνησίας καλύπτονται πλήρως από το Νοσοκομείο Βόλου.

Φεβρουάριος 2024 και το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείο Βόλου συνεχίζει να λειτουργεί πλήρως αποδυναμωμένο και υποστελεχωμένο με εξάντληση των υπηρετούντων ιατρών και ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών. Σημειωτέον, η Μαγνησία είναι μια περιοχή με υψηλά ποσοστά καρκίνου, ενώ το Ογκολογικό Τμήμα εξυπηρετεί ασθενείς από τις Σποράδες και τις δυσπρόσιτες περιοχές του Πηλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει τι έχει δρομολογηθεί μέχρι στιγμής, αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στο Ογκολογικό Τμήμα ανάλογες με το Οργανόγραμμα και τις πραγματικές ανάγκες του Τμήματος, αλλά και αν θα επανεξετάσει την πρόταση που εγκρίθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία της άκρως απαραίτητης Ογκολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Βόλου.

Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα

κατά του Παιδικού Καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Τιμούμε τα ηρωικά παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο. Τιμούμε τις οικογένειές τους που στέκονται σύμμαχοι δίπλα τους. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων που συνδράμει επιστημονικά και ανθρώπινα, και φυσικά τους εθελοντές.

Θετική είδηση αποτελεί ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών και εφήβων με καρκίνο πετυχαίνουν την πλήρη ίαση χάρη στα νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά εργαλεία που είναι πλέον διαθέσιμα. Αυτό προϋποθέτει σαφώς ότι η πολιτεία εξασφαλίζει έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση όλων στη θεραπεία, επενδύει στη στελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων, με όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες, στον εξοπλισμό τους, και μεριμνά για την ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη.

Η φετινή ημέρα βρίσκει τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» με τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία και σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Λίγες ημέρες πριν, ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναγκάστηκε να διακόψει τις προγραμματισμένες τακτικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης προσωπικού, όπου τελικά δόθηκε και πάλι μια προσωρινή μόνο λύση.

Η υπόθεση του παιδικού καρκίνου δεν μπορεί να είναι υπόθεση κέρδους, ούτε να οδηγεί στην οικονομική εξόντωση των οικογενειών. Ας τιμούμε, λοιπόν, την ημέρα αυτή έμπρακτα με δωρεάν πρόσβαση των παιδιών σε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και περίθαλψης, ώστε να μετρούμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερες νίκες τους απέναντι στον καρκίνο.

Προηγούμενο άρθροΣτον Περιφερειάρχη οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Τυρνάβου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση του Volos In Tech στο Κέντρο Πολιτισμού & Τεχνών “Θεατρίνη”