Ο Σπύρος Πετρουλάκης, συγγραφέας των τεράστιων τηλεοπτικών επιτυχιών «Σασμός» (Αlpha) και «Ναυάγιο» (Mega), επιστρέφει με το ενδέκατο μυθιστόρημά του.
Φέτος, γιορτάζει 10 επιτυχημένα χρόνια στην ελληνική πεζογραφία, με το νέο κοινωνικό μυθιστόρημα, «Αυγή, Το θαμμένο τετράδιο» (Μίνωας), που διηγείται μία ιστορία με φόντο το Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας, προσκαλώντας στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 20.00.
Η περιγραφή του βιβλίου που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μίνωας στις 29 Μαρτίου, αναφέρει:
«Το όνομά μου είναι Αυγή. Αυγή, σκέτο. Γεννήθηκα στις 25 Νοέμβρη του 1931 στα περίχωρα της Λαμίας. Βρίσκομαι στο Παλαιό Τρίκερι περίπου έναν χρόνο. Με έφεραν εδώ τον Ιούνιο του 1949 μαζί με άλλες γυναίκες. Το Τρίκερι όμως δεν είναι τόπος εξορίας. Είναι η ίδια η κόλαση πάνω στη γη. Όχι το νησί ασφαλώς, αλλά εκείνοι που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους. Οι δεσμοφύλακές μας. Αυτοί είναι η κόλασή μας».
Η γυναικεία φύση μοιάζει με τον αέρα: είναι αόρατη, αλλά και πανίσχυρη. Ανακαλύπτοντας ένα παλιό τετράδιο, η Αναστασία ταξιδεύει στο ολέθριο παρελθόν. Όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται εβδομήντα χρόνια μετά μπροστά σε έναν καθρέφτη, μύθοι και πραγματικότητες έχουν μόνο μία όψη. Την αλήθεια.

Προηγούμενο άρθροΜε τίτλο ”Αντίστροφα” εκθέτουν ζωγραφικά έργα οι Δημ. Μουρίκης και Απόστ. Γεωργίου στον Χώρο Τέχνης δ.
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη Βολιώτης με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης