Η iIDEAL (ΜΚΟ) σε συνεργασία με το Pelion Homes, διοργάνωσαν μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για τους μαθητές της Β’ Δημοτικού του Πειραματικού Σχολείου Πορταριάς Ν. Τσοπωτός υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κυρίας Κατερίνας Παυλίδου. Η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή είχε ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια στη φύση με επίκεντρο την ευεξία, τη δημιουργικότητα και την επαφή με το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε η εκπαιδευτικός κα. Παυλίδου, «μέσα από το ταξίδι μας στη φύση περάσαμε ποιοτικό χρόνο με τους μικρούς μας μαθητές, χαρίζοντας τους γλυκές αναμνήσεις και εμπειρίες».

Η μέρα ξεκίνησε με μάθημα γιόγκα και διαλογισμού, με επικεφαλής μια έμπειρη δασκάλα.  Μάλιστα, στα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να συνδεθούν με τον εσωτερικό τους εαυτό στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος τα παιδιά ανέλαβαν δράση φυτεύοντας λουλούδια και βότανα, μαθαίνοντας για τη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση ως τις κύριες ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Το δημιουργικό πνεύμα συνεχίστηκε με ένα μοναδικό εργαστήριο μακραμέ, με τους μαθητές να εξερευνούν την αρχαία τέχνη του κόμπου και να δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά κομμάτια.

Το εργαστήριο μαγειρικής δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη μέρα αυτή με την  παρασκευή πίτσας υπό την καθοδήγηση επαγγελματία σεφ. Οι μαθητές απόλαυσαν τη διαδραστική αυτή εμπειρία μαγειρικής καθώς και τα νόστιμα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.

«Είμαστε πανευτυχείς που συνεργαστήκαμε με την εκπληκτική ομάδα του Pelion Homes για να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία στα παιδιά καθώς είναι σημαντικό να καλλιεργηθεί μια ισχυρή σύνδεση με τη φύση σε νεαρή ηλικία, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη δημιουργικότητα και τη βιωματική μάθηση» δήλωσε η Κατερίνα Δούτσιου, συνιδρύτρια της iIDEAL.

Η εκπαιδευτική αυτή ημέρα ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και κυνήγι θησαυρού στο ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον του Πηλίου.

Για ερωτήσεις ή περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την iIDEAL και το Pelion Homes: www.iideal.eu | info@iideal.eu www.pelionhomes.com | info@pelionhomes.com

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του ΚΚΕ στον Βόλο για το νερό και την αντιπλημμυρική προστασία
Επόμενο άρθροΣτο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027 εντάσσεται η δομή «Γραφείο Επιχειρείν στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Δήμου Βόλου»