«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ»
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν στην Κορσική κράτησε περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς διήρκεσε πάνω από 1 ώρα και 20 λεπτά, γεγονός που προϊδεάζει για τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν οι δύο ηγέτες.Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διαπιστώθηκε απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών για την προοπτική της στρατηγικής τους σχέσης και την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.
Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, υπήρξε απόλυτη συμφωνία και συμβατότητα στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία.
«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, κάτι που, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες.
Προσθέτουν ότι συζητήθηκε ακόμα η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν «κάντε λίγη υπομονή και θα ακούσετε περισσότερα από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη».
«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Εχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα (Διακήρυξη) της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης», συμπληρώνουν.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/synantisi-mitsotaki-makron-stin-korsiki-ti-symfonisan
















