Ολοκληρώθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της MYTILINEOS Energy & Metals.

Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της εταιρείας και σε ένα νέο, ακόμη πιο δυναμικό κεφάλαιο στην πορεία εξέλιξής της, με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο να ανακοινώνει πως η MYTILINEOS μετονομάζεται σε METLEN.

Συγκεκριμένα, κατά την σημερινή προγραμματισμένη Τακτική Γενική Συνέλευση της «Μυτιληναίος», στην οποία τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τις οικονομικές επιδόσεις του 2024, ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς ανακοινώνοντας το νέο όνομα του ομίλου «Metlen» δήλωσε «Ο κύκλος με το όνομα της οικογένειας έχει κλείσει».

Ευάγγελος Μυτιληναίoς: Αυτή η εταιρεία είναι σαν τρίτο παιδί μου
«Αυτή η εταιρεία είναι σαν τρίτο παιδί μου» δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς. «Η εταιρεία με το όνομα της οικογένειας έκλεισε έναν μεγάλο κύκλο και είναι έτοιμη να ανοίξει έναν μεγαλύτερο. Πεποίθηση της διοίκησης είναι ότι αυτά τα επίπεδα διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας και οι φιλοδοξίες που υπάρχουν, να υπερβαίνουν κατά πολύ το όνομα οποιουδήποτε. Αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα αλλαγής του ονόματος» τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πριν γίνει η ανακοίνωση ότι το νέο όνομα είναι Metlen Energy & Metals.

«Υπάρχει αυτή η δυσκολία αλλά και η απαιτούμενη αποφασιστικότητα και προσήλωση για να πατήσουμε σε νέες κορφές που δεν έχει πατήσει πότε ελληνική εταιρεία» δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος. «Θα το χωνέψετε και εσείς το νέο όνομα όπως το χώνεψα και εγώ» είπε προς τους μετόχους.

Σε ερώτηση με αφορμή πληροφορίες για εξαγορά πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε:

ADVERTISEMENT

«Τα ΕΛΠΕ έχουν δύο μεγάλους μετόχους, κανένας εκ των δυο δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πουλήσει. Σέβομαι απόλυτα την οικογένεια Λάτση και τις διαδικασίες με τις οποίες το Δημόσιο κάνει ιδιωτικοποιήσεις. Αν αυτό αλλάξει και η όλη υπόθεση τεθεί σε άλλη βάση τότε το πράγμα πάει αλλού. Η διύλιση είναι μια δραστηριότητα του ευρύτερου ενεργειακού τομέα στον οποίο εμείς έχουμε αρκετά μεγάλη παρουσία εδώ και πολύ καιρό. Θα δούμε την κατάσταση, τα οικονομικά, είναι νωρίς να πούμε κάτι, δεν θέλω να δημιουργώ εντυπώσεις και προσδοκίες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων ο κ.Μυτιληναίος τοποθετήθηκε για σειρά θεμάτων οικονομικής και ενεργειακής επικαιρότητας αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τις μηδενικές- αρνητικές τιμές της ενέργειας στο Χρηματιστήριο: ένα από τα βασικά θέματα των ενεργειακών εταιρειών στην Ευρώπη θα είναι οι αρνητικές τιμές της ενέργειας τις οποίες θα βλέπουμε περισσότερο και στην Ελλάδα. Οι σωστές καθετοποιημένες εταιρείες βρίσκουν τις λύσεις και τις χρησιμοποιούν υπέρ των ιδίων και των πελατών τους. Στο μέλλον οι αποδόσεις των ανανεώσιμων πηγών θα γίνονται λιγότερο ελκυστικές παράλληλα με την συγκέντρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε λίγους ισχυρούς ομίλους που θα μπορούνε να χειριστούν τη νέα πραγματικότητα.
Για τις επιδόσεις της εταιρείας: η λειτουργική κερδοφορία θα κινείται σταθερά μεταξύ 1 και 1,2 δισ. ευρώ και η καθαρή πάνω από τα 600 εκατ. (το 2024 μπορεί να πάει προς τα 700) έως ότου αρχίσουν και ωριμάζουν οι επενδύσεις ή γίνει μια μεγάλη εξαγορά.
Η τιμή του αλουμινίου διεθνώς ανεβαίνει επειδή διαφαίνεται πρόβλημα έλλειψης βωξίτη. Γι αυτό η Mytilineos επένδυσε σε ορυχείο στην Γκάνα.
Για τις εκλογές στον ΣΕΒ, εξέφρασε την υποστήριξή του στον κ. Θεοδωρόπουλο και δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.
Το 2025-2026 η ΜΕΤΚΑ θα είναι έτοιμη να επανέλθει στο ελληνικό χρηματιστήριο. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα από τις ευρωεκλογές να προκύψει μια καλύτερη Επιτροπή και ένα καλύτερης ποιότητας Κοινοβούλιο, αλλά εξέφρασε επίσης τον φόβο να γίνουν πολύ μεγάλα λάθη στον ενεργειακό τομέα. Αν διακοπεί όπως είπε η τροφοδοσία της Αυστρίας από τη Ρωσία με φυσικό αέριο η τιμή του αερίου θα πάει στα 120 ευρώ και τη ηλεκτρικής ενέργειας στα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης από Λάρισα: Ο «Daniel» η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή -Στα 3,5 δισ. το κόστος ανασυγκρότησης
Επόμενο άρθροΜπέος σε Μητσοτάκη: “αν χάσεις από αυτούς θα πάω ν’ αυτοκτονήσω” (video)