Ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο Νίκος Παπαπέτρος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται στην “υπόθεση Φιλελλήνων” και το πάρκινγκ που είναι επικίνδυνο για χρήση από τους οδηγούς , σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ.

Η δήλωσή του μέσω ανάρτησης: 

Πιο γρήγορη επιβεβαίωσή μας δεν θα γινόταν.
Χρειάστηκε μόνο μία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και μία συνέντευξη τύπου ενός επενδυτή, για να επιβεβαιωθούμε πολύ γρήγορα για τα όσα λέγαμε μήνες πριν τις εκλογές, και κάποιοι, τάχα «δημοσιογραφούντες» μας χλεύαζαν.
Είχαμε πει λοιπόν αρχές καλοκαιριού ότι η εταιρία «MANOLLO GROUP» που πλειοδότησε στη δημοπρασία για το Πάρκινγκ της Φιλελλήλων γνώριζε, εκ των προτέρων, τις προθέσεις του Δήμου για τη διακήρυξη (εμείς αναφέραμε ειρωνικά ότι τις είχε «διαισθανθεί») και τροποποίησε το καταστατικό της για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Κάτι σαν πρόωρη συμφωνία δηλαδή.
Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο νομικός παραστάτης της εταιρίας ανέφερε, επί λέξει, ότι : «Ο ίδιος (εννοεί τον εκπρόσωπο της εταιρίας) ενημερώθηκε ότι θα έβγαινε σε διαγωνισμό και άλλαξε το καταστατικό της επιχείρησής του». Ανέφερε επίσης ότι «κατηγορήθηκε για καλή μεταχείριση λόγω φιλίας», ότι «είχε φιλικές σχέσεις με αιρετούς και τους εμπιστεύθηκε, αλλά εκείνοι τον παραπλάνησαν», ότι «η γνωριμία του με παράγοντες του Δήμου ήταν μοιραία», ότι «είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι το πάρκινγκ ήταν λειτουργικό» και ότι «είχε την αίσθηση, συναλλασσόμενος με το Δήμο, ότι συναλλάσσεται με έναν θεσμό αυξημένου κύρους».
Αποδεικνύεται, λοιπόν πλήρως αυτό που είχαμε σχολιάσει, ότι δηλαδή στον επενδυτή ήταν εκ των προτέρων γνωστή η πρόθεση του Δήμου για εκμίσθωση του πάρκινγκ, η γνωριμία μεταξύ τους, καθώς και οι πρόωρες συμφωνίες και διαβεβαιώσεις για την καταλληλότητα του χώρου. Ενός χώρου, που επίσης είχαμε επισημάνει ουδέποτε είχε παραλειφθεί και λειτουργούσε με εργοταξιακό ρεύμα, όπως και συνέχισε να λειτουργεί ή συμφωνήθηκε να λειτουργεί και μετά τη μίσθωση, με στέρηση ανάλογων δημοτικών τελών από το Δήμο Βόλου. Και ενός χώρου επίσης με πλείστες όσες κατασκευαστικές πλημμέλειες και προβλήματα, που δημιουργούν μείζονα ζητήματα πληρωμής του εργολάβου για έργο που εκτέλεσε κακότεχνα, εργολάβου που φέρεται να έχει ήδη πτωχεύσει. Και τελικά, το «κόσμημα» της πόλης αποδεικνύεται ένας χώρος ακραία επικίνδυνος, ασυντήρητος και υγειονομικά ακατάλληλος αφού ουδόλως επιβλέπεται και καθαρίζεται.
Μία μικρή μόνο γεύση του τρόπου που γίνεται η διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και για την οποία, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι αρνούνται να μας χορηγήσουν τα έγγραφα που ζητούμε και ν’ απαντήσουν στις ερωτήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώντας αυτές εκτός θέματος. Ο δε τύπος της πόλης μας, για τον οποίον ο δημοτικός μας άρχων επαίρεται ότι ουδέποτε θ’ αναφερθεί σε μας, υλοποιεί τις εντολές του, θεωρώντας μας άφαντους, ως ερωτώντες εκτός θέματος, και ως ζηλεύοντες το κόσμημα της πόλης.
Πράγματι, διαπιστώθηκαν πολύ γρήγορα και τα κοσμήματα της πόλης και οι κοσμούντες αυτήν!!

Προηγούμενο άρθροΑλόννησος: Νέα παραίτηση με αιχμές αντιδημάρχου – “Εξαφανισμένος ο δήμαρχος μετά τις εκλογές”
Επόμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας Τριαντόπουλου στην ΒΕΠΕ Βόλου για τις αποκαταστάσεις