Μιλησε για “κακοδιαχείριση του δημοτικού χρήματος”

Αγνοείται η αναπτυξιακή προοπτική για τον Βόλο με την παρούσα Δημοτική Αρχή, επισήμανε κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Εφορία Βόλου ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο» και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαπέτρος.
Ο έμπειρος νομικός συναντήθηκε αρχικά με τον διευθυντή της υπηρεσίας Δημ. Αποστολάκο και με στελέχη της ΔΟΥ επιχειρώντας να πληροφορηθεί πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ Δήμου και Εφορίας. Όπως ανέφερε ο κ. Αποστολάκος οι Εφορίες βρίσκονται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης, με την προοπτική να συρρικνωθούν σε αριθμό, με τη δημιουργία τοπικών γραφείων που θα έχουν διασύνδεση με τους Δήμους. Οι εφοριακοί εκφράζουν την πλήρη τους διαφωνία σε αυτούς τους σχεδιασμούς, καθώς θα οδηγηθούν σε υποβάθμιση οι τοπικές υπηρεσίες, με τη μεταφορά των περισσότερων αρμοδιοτήτων στη Λάρισα. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη προσωπικού, από τη στιγμή που σε τρία χρόνια θα αποχωρήσουν από την ενεργό δράση περίπου 3.000 υπάλληλοι σε όλη τη χώρα.
Ο κ. Παπαπέτρος δήλωσε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει υποβάθμιση της ΔΟΥ Βόλου και σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σχετικά με μέλη του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του, έκανε λόγο για αποκυήματα φαντασίας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή Αχ. Μπέου, ότι αφενός μεν ελέγχει πλήρως τα περισσότερα ΜΜΕ, αφετέρου δε το οικονομικό σύστημα του Βόλου.


Τόνισε πως αυτό που ενδιαφέρει τους δημότες και ζητούν από την ηγεσία είναι η καλή ποιότητα ζωής (καθαρό νερό, περιβάλλον κ.ά) και το πώς μια Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα.
«Εμείς έχουμε σαφείς προτάσεις και συγκεκριμένο σχεδιασμό για την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Συντασσόμαστε με την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας, αλλά και να υπάρχει συνεργασία σε ερευνητικό πλαίσιο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τον κ. Μπέο να έχει ναρκοθετήσει αυτή τη συνεργασία, με την τακτική αντιπαράθεσης που ακολουθεί με το Π.Θ.».
Πρόσθεσε ότι τα λαμπάκια μπορεί να είναι όμορφα, αλλά δεν προσφέρουν ανάπτυξη στην πόλη σε θέματα τουρισμού, ωστόσο, ουσιαστική ανάπτυξη φέρνουν οι υποδομές, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβαθμισμένης διασύνδεσης της Αγχιάλου με τον Βόλο, της πόλης με την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, στην έλλειψη ολοκληρωμένης Περιφερειακής οδού.
Τον κ. Νίκο Παπαπέτρο συνόδευαν στη επίσκεψη του οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αργύρης Χαδούλης, Μαρίνα Μωραΐτη και Γαβρίλος Μπάρδας.

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Δήμο Αλμυρού
Επόμενο άρθροΔηκος Ρήγα Φεραίου: Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Μ. Πάσχος – Στηρίζει Νασίκα