ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), σε συνέχεια επιστολής της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στηρίζει και επισημαίνει την αναγκαιότητα παγώματος των ασφαλιστικών εισφορών Ελεύθερων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων για το 2023.
Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο». Τα λειτουργικά έξοδα αυξάνονται συνεχώς, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολλαπλασιάζονται και η ρευστότητα είναι τρομακτικά μειωμένη. Βασική αιτία των παραπάνω είναι το μεγάλο πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας και η μειωμένη ζήτηση από τους καταναλωτές που δεν μπορούν να κάνουν ούτε τις αγορές των βασικών αγαθών. Ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο έφτασε στο 12% και συνεχώς αυξάνεται.
Πώς θα αναπροσαρμοσθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων με κριτήριο την ετήσια αύξηση του πληθωρισμού; Πώς θα πληρωθούν οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών; Ήδη υπάρχει μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων που οφείλουν παλαιότερες ασφαλιστικές εισφορές. Θα αναγκαστούν οι μη μισθωτοί να επιλέξουν χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες για να ισορροπήσουν τη διαφορά των αυξήσεων. Άρα τα έσοδα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.
Οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά χρειάζονται ουσιαστική στήριξη και όχι νέα εμπόδια στην επιβίωσή τους. Οι ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. Η Κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τους Φορείς Εκπροσώπησης Εργοδοτών, διαφορετικά θα χαθεί η εξόφληση κάθε οφειλής που έχει δημιουργηθεί στη διάρκεια της πανδημίας και θα προκύπτουν νέες, με τελικό αποτέλεσμα τα λουκέτα των επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας.

Προηγούμενο άρθροΤρίκαλα: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει 26 κλοπές και στο Βόλο
Επόμενο άρθροΝέα καταγγελία – βόμβα: Ο Μίχος εξέδιδε την 12χρονη σε οίκο ανοχής