Νέα επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, απέστειλε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, σε συνέχεια των με αρ.πρωτ. 13417/13.09.2021 και με αρ.πρωτ. 13817/21.09.2021 επιστολών, αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου.

Στην με αρ.πρωτ. 278/12.01.2022 επιστολή ο Δήμαρχος επισημαίνει το μείζον πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, όσον αφορά την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση, καθόσον το υδροπτέρυγο «ΕΡΑΤΩ» της ακτοπλοϊκής εταιρείας Aegean Flying Dolphin, που εξυπηρετεί στη γραμμή Βόλος – Βόρειες Σποράδες, παρουσιάζει συχνά μηχανικές βλάβες και τα δρομολόγια μένουν ανεκτέλεστα, ταλαιπωρώντας δεκάδες επιβάτες.

Μάλιστα τονίζει ότι η συχνή ακύρωση των προγραμματισμένων δρομολογίων από μηχανικές βλάβες, με τελευταία στις 4 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την  ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου, καταδεικνύει πως το συγκεκριμένο πλοίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Με γνώμονα την αναγκαιότητα καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων των τριών νησιών και της ταλαιπωρίας που υφίστανται, ο Δήμαρχος έθεσε υπόψιν του Υπουργού το πρόβλημα της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να δρομολογηθεί ένα ταχύπλοο επιβατικό που θα εξυπηρετεί την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση.