Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε σε βάρος του Στέλιου Λημνιού η ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή άρθρου του όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το νερό των Σταγιατών είναι πεντακάθαρο και δεν χρειάζεται χλωρίωση. Επιπλέον σε αυτό κατηγορούσε τη ΔΕΥΑΜΒ ότι αντιμετωπίζει το θέμα των Σταγιατών ως «δούρειο ίππο», προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου εμφιάλωσης και εμπορίας του νερού από ιδιώτη.

Ο δήμαρχος Βόλου Α.Μπέος & ο πρόεδρος της επιχείρησης Γ. Τόρης κατέθεσαν σήμερα τη μήνυση και δήλωσαν ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει επίσημες μετρήσεις που πιστοποιούν ότι το νερό των Σταγιατών δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Μάλιστα, ο κ. Μπέος ξεκαθάρισε πως «αυτοί οι τύποι θα εξαφανιστούν από δω…» και κάλεσε τον κ. Λημνιό να καταθέσει όσα στοιχεία διαθέτει. Τόνισε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ το νερό των Σταγιατών είναι ακατάλληλο για πόσο, τουλάχιστον σύμφωνα με στοιχεία της επιχείρησης πριν 20 ημέρες.

«Η Δικαιοσύνη ας πάρει μέτρα, ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αυτοί οι περίεργοι τύποι τόσα χρόνια, που δενόντουσαν στους φοίνικες, που εκβίαζαν με πέντε συλλαλητήρια τους πολιτικούς γιατί δεν είχαν το ειδικό βάρος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων… εγώ δε μασάω από αυτούς, δεν τους βλέπω. Τελείωσε, αυτοί θα εξαφανιστούν από εδώ, δεν έχουν λόγο ύπαρξης, είναι παλιομοδίτες, πέρασε η μπογιά τους» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Τόρης επισήμανε ότι τη Μεγάλη Παρασκευή του 2020 έγινε δολιοφθορά στη δεξαμενή των Σταγιατών και γι αυτό η ΔΕΥΑΜΒ έδωσε νερό στο χωριό από τη πηγή της Μάνας.
“Ο κ. Λημνιός ισχυρίζεται ότι το νερό είναι πόσιμο. Πού το ξέρει; Δικό του είναι; Η ΔΕΥΑΜΒ από μετρήσεις που είχε κάνει, διαπίστωσε ότι δεν είναι πόσιμο», εξήγησε.

Πηγή: ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ