
Νεκροί είναι οι δύο πιλότοι του Phantom που συνετρίβη στην Τανάγρα. Οι πιλότοι ανήκουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα. Ο σμηναγός και ο αντισμηναγός που έχασαν τη ζωή τους βρέθηκαν σε απόσταση μακριά από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
Η επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για τον θάνατο των δύο πιλότων αναφέρει:
«Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 14:55, αεροσκάφος F-4E Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο συμμετείχε στο Airshow «Athens Flying Week 2026», κατέπεσε 3 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της 114 Πτέρυγας Μάχης, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο μελών του πληρώματος, Επισμηναγού (Ι) Ι.Μ και Σμηναγού (Ι) Δ.Π.
Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από αρμόδια επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας».
Tο ΕΚΑΒ ήταν η πρώτη υπηρεσία που έσπευσε στην Τανάγρα, φτάνοντας στο σημείο της τραγωδίας πριν από την Πυροσβεστική και την Πολεμική Αεροπορία..
Με δύο ασθενοφόρα και δύο μηχανές, τα πληρώματα του ΕΚΑΒ συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μάλιστα το προσωπικό του ΕΚΑΒ που εντόπισε τις δύο σορούς
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η συντριβή του πολεμικού αεροσκάφους ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας διέκοψε το πρόγραμμά του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.Στην Αθήνα επιστρέφει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας, αναβάλλοντας την παρουσία του σε εκδήλωση στη Μεθώνη.

Συλλυπητήρια Δένδια
Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στο δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week, με τη συντριβή του Phantom F-4, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.Σε μήνυμά του, ο υπουργός αναφέρθηκε στην απώλεια των δύο χειριστών, σημειώνοντας ότι η σκέψη όλων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στις οικογένειές τους αλλά και στους συναδέλφους τους στην Πολεμική Αεροπορία.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ«Η είδηση της απώλειας της ζωής δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά το δυστύχημα στο Athens Flying Week, προκαλεί τη βαθύτατη θλίψη όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.Και πρόσθεσε: «Η σκέψη μας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».
















