Νέο ολοκληρωμένο αυτοκινούμενο γερανό αποκτά το επόμενο διάστημα ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση αυτοκινούμενου γερανού», συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ).

«Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου και τον Διευθύνοντα σύμβουλο Σωκράτη Αναγνώστου, χρηματοδοτούμε ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των υποδομών και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Βόλο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με την εγκατάσταση του γερανού αλλά και το νέο μηχάνημα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων που χρηματοδοτούμε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με 500.000 ευρώ και η προμήθεια του οποίου ολοκληρώνεται, επεκτείνεται η δυναμικότητά του λιμανιού όσον αφορά την φορτοεκφόρτωση γενικού και χύδην φορτίου, τις ανελκύσεις – καθελκύσεις των ιπτάμενων δελφινιών, καθώς και την φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων. Στηρίζουμε το λιμάνι του Βόλου που αποτελεί κρίσιμη υποδομή για την ανάπτυξη της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο
Ο γερανός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γενικό φορτίο με χρήση γάντζου, ενώ με την προμήθεια και προσαρμογή της κατάλληλης αρπάγης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορευματοκιβώτια (Ε/Κ – container), αλλά και για χύδην φορτία (πάλι με την προσαρμογή κατάλληλης αρπάγης). Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τις ανελκύσεις – καθελκύσεις των ιπτάμενων δελφινιών (flying dolphin), τα οποία συνδέουν ακτοπλοϊκά το Βόλο με τις Σποράδες. Ο αυτοκινούμενος γερανός πρόκειται να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο αυτοκινούμενο γερανό και θα έχει: α) μεγαλύτερη ακτίνα λειτουργίας, με συνέπεια να μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μεγαλύτερου πλάτους, β) μεγαλύτερη δυναμικότητα για την ίδια ακτίνα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η διακίνηση μεγαλύτερων ειδικών φορτίων γ) μεγαλύτερες ταχύτητες λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος εξυπηρέτησης και να αυξάνεται η δυναμικότητα φορτοεκφόρτωσης ανά ώρα. Στο πλαίσιο της ίδιας Πράξης έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση για την προμήθεια ενός μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων προς αντικατάσταση του υφιστάμενου.

Προηγούμενο άρθροΖέττα Μακρή: Παραμένει η Τράπεζα Πειραιώς στην Ζαγορά
Επόμενο άρθρο3527 Voucher επιπλέον στη Θεσσαλία μετά την ανακατανομή κονδυλίων για ΚΔΑΠ, παιδικούς σταθμούς