δυναμική-παρουσία-του-δήμου-βόλου-στη-1055460

Ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού συνεχίζοντας δυναμικά την τουριστική προβολή του προορισμού VolosPelion, συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “HOLIDAY & SPA 2024” που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο Inter Εxpo Center, στην Σόφια στην Βουλγαρία.

Η έκθεση έχει επιλεγεί στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του 2024, καθώς η αγορά της Βουλγαρίας και γενικά των Βαλκανικών χωρών βρίσκεται στην βασική στόχευση του προγράμματος ως χώρα με εύκολη οδική σύνδεση με την περιοχή. Ειδικά φέτος όπου στην βασική στρατηγική τοποθέτηση αναδεικνύεται η δυναμική επανασύνδεση με τις παραδοσιακές αγορές του προορισμού και μετά από την δύσκολη περίοδο που βίωσε ο κλάδος του Τουρισμού στην περιοχή, η παρουσία του Βόλου και του Πηλίου στην αγορά της Βουλγαρίας ήταν επιβεβλημένη.

Το 2024, η διεθνής τουριστική έκθεση “HOLIDAY & SPA” επανασυστήνεται στο κοινό της Σόφιας, άλλαξε οργανωτική δομή και μεταβλήθηκε ως η κορυφαία συνάντηση του τουριστικού τομέα γιορτάζοντας φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας ως Έκθεση Τουρισμού.

Ο Βόλος και το Πήλιο, την επετειακή για την έκθεση χρονιά, παρουσιάστηκε με αυτόνομο εντυπωσιακό περίπτερο ως συνολικός προορισμός προς τον επισκέπτη, προβάλλοντας εικόνες του προορισμού που αναδεικνύουν την φύση, το βουνό, τα χωριά, την πόλη και το λιμάνι της αλλά και τα μοναστήρια του τόπου. Μαζί με την προώθηση ενημερωτικού εντύπου της περιοχής και των επαγγελματιών της, διανεμήθηκε ειδική πληροφοριακή έκδοση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος με τίτλο “Τα μοναστήρια της Μαγνησίας” αναδεικνύοντας μεταξύ των πολλών μορφών τουρισμού, που χαρακτηρίσουν την περιοχή, και τον Θρησκευτικό – Προσκυνηματικό τουρισμό, ένα στοιχείο της περιοχής με ιδιαίτερη σημασία για την αγορά της Βουλγαρίας.

Στην έκθεση συμμετείχαν 200 εκθέτες από 3 ηπείρους και 16 χώρες. Το περίπτερο του Βόλου και του Πηλίου βρίσκονταν στο Hall 4 και η αποστολή του προορισμού, με την έναρξη της έκθεσης υποδέχθηκε την πρώτη του επίσκεψη, η οποία έγινε από την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας κυρία Zaritsa Dinkova. Η Υπουργός αμέσως μετά τα εγκαίνια της εκδήλωσης επισκέφτηκε το περίπτερο, επέδειξε εγκάρδιο ενδιαφέρον για τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο προορισμός.

Το περίπτερο, επίσης, επισκέφτηκε ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βουλγαρία κύριος Δημήτριος Μίχας, ο οποίος δήλωσε λάτρης της περιοχής και στην συνάντηση του με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου κυρία Μελπομένη Λαζάρου εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την διεύρυνση του τουρισμού στον Βόλο και το Πήλιο, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια αγορά με ανοδική δυναμική, που ταιριάζει στα δεδομένα του προορισμού και συνεπώς έχει ιδιαίτερα καλές προοπτικές.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, όπως πάντα, ενημερώθηκαν οι επισκέπτες του περιπτέρου για τον προορισμό και προωθήθηκε υλικό των τουριστικών καταλυμάτων αλλά και άλλων επιχειρήσεων με τουριστική δραστηριότητα και φυσικά αναλυτικό πληροφοριακό υλικό.

Η εκθεσιακή παρουσία του προορισμού στην Βουλγαρία προέκυψε από την συνεργασία και συμβολή των Δήμων Βόλου και Ζαγοράς Μουρεσίου, που συνέβαλαν από κοινού στην κάλυψη των δαπανών που απαιτήθηκαν. Την εκθεσιακή αποστολή υποστήριξαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου κυρία Μελπομένη Λαζάρου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα τουρισμού του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου κυρία Άσπα Τριανταφύλλου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων που προώθησε τις επιχειρήσεις τουρισμού του προορισμού και εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κυρία Ευαγγελία Διανελλάκη. Την οργάνωση της εκθεσιακής συμμετοχής και την στελέχωση του περιπτέρου ανέλαβαν στελέχη του Τμήματος Τουρισμού της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου.

Η εκθεσιακή αποστολή στην Σόφια πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την αποστολή της εκθεσιακής συμμετοχής στην Βιέννη. Το σύνολο των εκθεσιακών αποστολών διοργανώνονται από κοινού από τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και πάντα προς όφελος του τουρισμού της περιοχής με την παρουσία και συμμετοχή των τοπικών επαγγελματικών φορέων διεκδικώντας σε σταθερή βάση την αρχή “Ο Βόλος και το Πήλιο, μαζί, παντού!”

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων στις πλημμηροπαθείς περιοχές
Επόμενο άρθροΙκανοποίηση αγροτών μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Ρευστότητα και Κάρλα στα ζητούμενα