Η ξεκάθαρη τοποθέτησή στην ημερίδα στο ΤΕΕ για την αέρια ρύπανση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μαραβέγια, ως προς τις ευθύνες που έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη στάση και την πολιτική της συμπεριφορά στο μείζον αυτό θέμα για την πόλη, δεν αφήνει περιθώρια για άλλους λαϊκισμούς και αναζήτηση εχθρών από τον κ. Αγοραστό, την κα Κολυνδρίνη και τους συνεργάτες τους, στην προσπάθεια να κρύψουν την απραξία, ή τις λάθος πολιτικές τους επιλογές & συμπεριφορές. Ήρθε η ωρα της αυτοκριτικής και της θαρραλέας αντιμετώπισης των λαθών, της μικροπολιτικής και του πολιτικαντισμού. Διαβάστε την τοποθέτηση του γιατρού-βουλευτή που δεν μάσησε τα λόγια του και μπράβο του:

«Πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς ότι κάποιοι ασχολούνται με τον αέρα που αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας, διότι εδώ και κάμποσο διάστημα μια κοινή συνισταμένη των βουλευτών, ανεξαρτήτως από που προέρχονται, είναι η πικρία ότι κατηγορήθηκαν ότι μένουν αλλού και άρα δεν ενδιαφέρονται αρκετά για το πρόβλημα. Ήθελα να την καταθέσω αυτή τη φωνή πικρίας, διότι έγινε μεγάλη πολιτική σπέκουλα πάνω στα επιστημονικά συμπεράσματα , τα οποία είναι ήδη κάποια διαπιστωμένα και κάποια άλλα είναι ήδη σε εξέλιξη. Από κει και πέρα πρέπει να δούμε οι διάφορες εξουσίες πως θα εκμεταλλευτούν αυτά τα πονήματα,αυτόν τον επιστημονικό κόπο….
….Ο ρόλος του Βουλευτή είναι να νομοθετεί και ο δεύτερος ρόλος να ασκεί έλεγχο στην κυβέρνηση. Οι βουλευτές νομίζω ότι επιτελούν το έργο τους και να θυμίσω ότι όταν νόμοι προέρχονται από την ΕΕ γνωρίζουμε όλοι ότι αυτό προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελλάδα για να βρίσκεται στην ΕΕ. Αυτοί οι νόμοι έχουν υπερ-συνταγματικό χαρακτήρα, άρα το να εγκαλούνται βουλευτές να τροποποιήσουν τη νομοθεσία κατά το δοκούν θα είχε συνέπειες για τη χώρα και όποιος επιχείρησε να διοχετεύσει τέτοιου είδους πληροφορία στην κοινή γνώμη, προφανώς επειδή κατά πάσα πιθανότητα το γνώριζε,το έκανε για να στρέψει την προσοχή αλλού και να αποσειστούν οι δικές του ευθύνες από πάνω του. Υπάρχουν κι άλλοι φορείς εξουσίας που έχουν δυνατότητα και λήψης αποφάσεων και εκτελεστικής εξουσίας κι έχουν ρόλο επισπεύδουσας αρχής.
Είπε ο συνάδελφος κ. Μπουκώρος ότι πρέπει να εγκατασταθεί  δίκτυο μετρητών. Πάρα πολύ σωστή σκέψη, διότι έτσι θα έχουμε την προέλευση ….
θα έχουμε και σαφέστερη εικόνα και εικόνα της προέλευσης της ρύπανσης κάθε φορά που υπάρχει υπέρβαση των ορίων.Υπάρχει όμως και μια επισπεύδουσα αρχή η οποία πρέπει να το εισηγηθεί στο Υπουργείο. Αυτή ήταν η πληροφόρηση που είχα από τον κ. Αραβώση όταν θέλησα να δω ποιες είναι οι κυβερνητικές κινήσεις. Ο κ. Αραβώσης είπε ότι όταν έγινε αίτημα για αντικατάσταση ενός κλωβού μέτρησης, δόθηκαν τα χρήματα μέσα σε 24 ώρες και σύντομα θα εκταμιευθούν από το Πράσινο Ταμείο……
Από κει και πέρα όμως, ουδείς μετέφερε αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος εγκατάστασης δικτύου μετρητών. Κι αυτό πρέπει όσοι παρίστανται εδώ να το έχουν σαφές. Όταν θα γίνει τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί…Περιμένουμε ότι αυτά τα συμπεράσματα θα εισακουστούν εκεί που πρέπει.
Κοινό: Να μας πείτε

Κων. Μαραβέγιας: Ο νοών νοείτω……
Κοινό: Να μας πείτε
Κων. Μαραβέγιας: Με πνίγει να διαβάζω ότι οι Βουλευτές μένουν αλλού και δεν ενδιαφέρονται για τον αέρα που αναπνέουν τα παιδιά του Βόλου. Με πνίγει, με ενοχλεί και όποιος κατηύθυνε τέτοια δημοσιεύματα είναι ανάλγητος. Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους κι αυτοί που μέχρι σήμερα δεν το έχουν κάνει.
Κοινό: Ποιοι είναι αυτοί;
Κων. Μαραβέγιας: Η Περιφέρεια. Αυτή τη στιγμή το ρόλο της εποπτείας,της διαχείρισης, της επισπεύδουσας αρχής είναι η Περιφέρεια…»