Ποιος είναι ο κύριος στη φωτογραφία;

Από Θοδωρής Δανιηλίδης 

Σίγουρα θα έχετε δει αυτή τη φωτογραφία. Κυκλοφορεί αρκετά στο ίντερνετ με τον ισχυρισμό πως στη φωτογραφία βλέπουμε τον Πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Είναι αλήθεια;

Στο διαδίκτυο δεν θέλει πολύ να διαδοθεί μια ανοησία. Έτσι ο ισχυρισμός πως στη φωτογραφία, πίσω από τον Στυλιανό Παττακό, και Νικόλαο Μακαρέζο βλέπουμε τον Παύλο Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, διαδόθηκε από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθεικε από διάφορα blogs.

38402


Υπάρχει και άρθρο με τον ισχυρισμό πως επιβεβαιώνει την πληροφορία ο Βασίλης Λεβέντης.

38403

Όμως υπάρχει και κάποιο άλλο άρθρο που ισχυρίζεται πως στη φωτογραφία βλέπουμε τον Μιχαήλ Μπαλόπουλο, υφυπουργό Εμπορίου, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με τα κρέατα.

38404
38405

Αλλά στη επίμαχη φωτογραφία δεν είναι ο Μιχαήλ Μπαλόπουλος, που τον βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα.

Τον άγνωστο κύριο μπορούμε να τον βρούμε και σε άλλες φωτογραφίες. Όπως την παρακάτω από την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

38406

Και ΕΔΩ το βίντεο από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και των μελών της κυβέρνησης του. 08/10/1973

Στο ίδιο λίνκ θα τον δείτε και στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη. 10/10/1973

ΕΔΩ θα τον δείτε στη ορκωμοσία νέων Υπουργών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και με την παρουσία του Αντιβασιλέα Γεωργίου Ζωιτάκη και του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπαδόπουλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κύριος στην φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

Στο παρακάτω λίνκ στις 29/12/1972, ο κύριος ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, δίνει συνέντευξη τύπου με θέμα την αποκέντρωση.
Από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ 29/12/1972

38407

Έτσι αποδεδειγμένα ο κύριος της επίμαχης φωτογραφίας είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και οποιοδήποτε άλλος ισχυρισμός, καταρρίπτεται.

Προηγούμενο άρθροΟ Αλμυρός γύρισε την πλάτη στον Αγοραστό. Μικρή συγκέντρωση με απουσίες…
Επόμενο άρθροΚλιμάκιο ευρωβουλευτών του ΚΙΝΑΛ σε Βόλο Βελεστίνο