Στις δημοκρατίες κυβερνούν οι πλειοψηφίες, οι μειοψηφίες ωστόσο ελέγχουν την εξουσία… Ενώ υπεράνω όλων είναι οι νόμοι και το Σύνταγμα. Οι μειοψηφίες λοιπόν έχουν και ρολο και δικαιώματα το οποία για το καλό και την ισορροπία της δημοκρατίας οφείλουν και πρέπει να ασκούν.

Στην περίπτωση του Βόλου και της Δημοτικής Αρχής Μπέου με όσα άσχημα την συνοδεύουν ,είναι σαφές πως η αντιπολίτευση σε όλες τις εκφάνσεις της -ως δημοτικες παρατάξεις της μειοψηφίας- δεν ειναι οι μονες που πρέπει να είναι παρούσες στην πολιτική κυριαρχία του μπεϊσμού. Τα κόμματα αντιπολίτευσης σε ζητήματα που έχουν διαστάσεις πέραν της στενής αυτοδιοικητικής αντιπαράθεσης, οφείλουν να είναι παρόντα όπως και οι βουλευτές τους. Η έννοια της παρουσίας τους ωστόσο δεν πρεπει να εξαντλείται στις ανακοινώσεις καταδίκης διαφόρων θλιβερών στιγμών της αυτοδιοίκησης ή αντιδημοκρατικών καταστάσεων. Απαιτείται – όσο και εάν αυτό ξεβολεύει από την γνωστή ραθυμία των αντιπολιτευτική ρυθμών όταν έχει χαθεί η εξουσία- ενεργός παρουσία και συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς σε μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης όπου ο μπείσμός βρισξει θιασώτες σε γκρούεζες και πολιτευτές, οι απαιτήσεις είναι λίγες, άλλωστε και η κούραση και η αποσταση απο τα τεκτενομαινα όσων έδωσαν την μάχη μοιάζει τόσο φυσιολογική. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως ο οποίος διαθέτει δύο βουλευτές και τέως υφυπουργό δεν αρκούν μόνον οι κατά καιρούς ανακοινώσεις καταδίκης φαινομένων της Ν.Ε. Δεν γίνεται κατανοητό γιατί οι βουλευτές δεν αρκούν τον κοινοβουλευτικό τους ρόλο όταν και εάν πρέπει. Λ.χ τα όσα συνέβησαν χθες στις Σταγιάτες με την εικόνα των αστυνομικών οργάνων να δείχνουν βοηθοί του κ. Μπέου που κουβαλούν στρώματα & ανέχονται νταηλίκια στη καμπάνα της εκκλησίας ή την πλατεία εις βάρος υπερηλίκων ανθρώπων που θα μπορούσαν να είχαν υποστεί βλάβη στη υγεία τους από την σύγχυση, είναι ή δεν είναι θέμα για να ερωτηθεί κοινοβουλευτικά και να ελεγξει την Αστυνομική Διεύθυνση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από τον Κ. Μεϊκόπουλο; Η οφθαλμοφανή αδιαφορία (;) των αρμόδιων υπηρεσιών στο Πάρκο του Αναύρου (Κτηματική Υπηρεσία, Λιμεναρχείο, Πολεοδομία), όπου το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέρον που επι βδομάδες βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και των πολιτικών καταγγελιών των δημοτικών παρατάξεων κλείνοντας την πρόσβαση στον αιγιαλό, περιβάλλοντας παράλληλα με αυθαίρετες κατασκευές το γλυπτό του Πάρκου, δεν αποτελεί αντικείμενο ερώτησης για τη κα Παπανάτσιου (ήταν ως τέως υφυπουργός Οικονομικών πολιτική Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας) κ. Σταϊκουρα και τους άλλους υπουργούς;

Στην πολιτική όταν κανείς, δέκα μέρες κοσκινίζει… μάλλον δεν θέλει να ζυμώσει… Τότε όμως εμφανίζονται πολιτικά άλλοι που θέλουν, όπως ο Κ.Αρσένης και δίνουν αυτοί τις μάχες άλλων. Το χειρότερο ωστόσο δεν είναι αυτό… Είναι η απογοήτευση που νιώθουν όσοι ακόμη παλεύουν και αγωνίζονται… Γιατί στην πραγματικότητα νιώθουν μόνοι και ανυπεράσπιστοι. Στην δημοκρατία ναι, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία… Όμως η μειοψηφία έχει ρόλο ελέγχου που οφείλει να τον ασκεί σε όλα τα επίπεδα. Στον Βόλο δυστυχώς τόσο σε επίπεδο Δήμου , όσο και στην Περιφέρεια ο ρόλος αυτός δεν ασκείται όπως πρέπει σε όλα τα επίπεδα… Τα πρόσωπα που υπηρετούν σε αυτούς τους ρόλους έχουν ακέραιη την πολιτική ευθύνη της σιωπής, της ανοχής ή της αδιαφορίας η της ικανότητάς τους.