Δεν πρόλαβε να βγει καλά καλά από το νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ και προκάλεσε πάλι ποικίλα σχόλια για το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις έφτασε στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, με το που πάτησε το πόδι του πίσω στον Λευκό Οίκο, στήθηκε μπροστά από τους φωτορεπόρτερ και αφού έβγαλε την μάσκα επιδεικτικά, βάζοντάς την στην τσέπη, χαιρέτησε στρατιωτικά και μπήκε μέσα, χωρίς να βάλει πίσω την μάσκα, ενώ ακόμη νοσεί από τον κορωνοϊό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το πρώτο του μήνυμα έξω από το νοσοκομείο προκάλεσε περαιτέρω οργή, καθώς αγνοώντας και ο ίδιος το τι πέρασε αυτές τις ημέρες, προέτρεψε τους πολίτες να μην φοβούνται να «βγουν έξω» συνεχίζοντας τις δουλειές τους. Αυτά, ενώ η χώρα θρηνεί πάνω από 210.000 θύματα…

Φωνές για νέο «σόου» του Τραμπ
Η εικόνα που αφαιρεί την μάσκα και χαιρετά στρατιωτικά, μπορεί να έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους οπαδούς του, ωστόσο εκνεύρισε πολύ περισσότερο κόσμο. Τόσο γιατί αγνόησε το γεγονός πως νοσεί και υπήρχαν άνθρωποι κοντά του (κάτι που έκανε και με την προχθεσινή του… βόλτα), όσο και γιατί το θεώρησαν όλο αυτό ως ένα ακόμη «σόου» του Τραμπ, για το οποίο οι δημοσιογράφοι στο CNN του έκαναν σφοδρή κριτική. Ιδίως, από την στιγμή που ο Λευκός Οίκος παρουσίασε ένα βίντεο με την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, στο οποίο εμφανίζεται ως… ήρωας που νίκησε τον κορωνοϊό.

Δείτε το βίντεο με την θεατρική επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο συνοδεία …μουσικής:

Κάλεσε τον αμερικανικό λαό να μην φοβάται τον νέο κορονοϊό και να μην επιτρέψει να κυριαρχήσει στη ζωή του η πανδημία. Είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο από τον Λευκό Οίκο στο στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed την Παρασκευή και νοσηλεύτηκε για σχεδόν 72 ώρες

Την αναχώρησή του από το Walter Reed στις 18:30 ώρα ΗΠΑ της Δευτέρας (01.30 ώρα Ελλάδος) ανακοίνωσε στο Twitter ο πρόεδρος Τραμπ. Μετά από περιπέτεια περίπου τεσσάρων ημερών και αφού χρειάστηκε να μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, σε θάλαμο ειδικά διαμορφωμένο για τους προέδρους των ΗΠΑ, ο Τραμπ επέμεινε στα αντιφατικά του μηνύματα για την πανδημία, λέγοντας από τη μία ότι νίκησε μία δύσκολη ασθένεια και από την άλλη τονίζοντας προς τον αμερικανικό λαό να μην φοβάται τον νέο κορονοϊό και να μην επιτρέψει να κυριαρχήσει στη ζωή του η πανδημία.

Αισθάνομαι πολύ καλά! Μην φοβάστε την Covid. Μην την αφήσετε να κυριαρχήσει στη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, μερικά πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα από ό, τι πριν από 20 χρόνια!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο από τον Λευκό Οίκο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed την Παρασκευή. Όπως διέρρευσε και παραδέχθηκαν στη συνέχεια οι γιατροί, παρουσίαζε πυρετό, δύσπνοια και υποστηριζόταν από συσκευή παροχής οξυγόνου. Remaining Time-0:23 Fullscreen Unmute Ένα 24ωρο μετά, το Σάββατο, παρουσίασε σαφή βελτίωση στην υγεία του, καθώς μπορούσε να λειτουργεί δίχως την υποστήριξη οξυγόνου. Ωστόσο, παρέμενε σε κατάσταση εξάντλησης και οι γιατροί του παρείχαν δυνατά κοκτέιλ φαρμάκων, τα οποία φαίνεται πως δρουν ενάντια στον νέο κορονοϊό, αν και δεν έχουν πάρει έγκριση από την Επιτροπή Φαρμάκων.

Πηγή: Protagon.gr, iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΗ νέα ΔΕΗ είναι γεγονός (video)
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της Πρωτοβουλίας NO BURN για την καύση σκουπιδιών