Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ.) συντάσσεται με τις θέσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και είναι αντίθετη με την οριζόντια φορολόγηση που θα φέρει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία μας.
Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ.Γιώργος Καββαθάς, «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στοχοποιεί για ακόμα μια φορά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες από τις συνεχόμενες κρίσεις. Σε μια περίοδο που τα δημόσια έσοδα αυξάνονται, ενώ η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας, η Κυβέρνηση εκδήλωσε αιφνιδιαστικά την πρόθεση της να προχωρήσει σε αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών. Με πρόσχημα την φοροδιαφυγή στοχοποιούνται για ακόμα μια φορά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι. Είναι παραπλανητικό η όποια φοροδιαφυγή υφίσταται να αποδίδεται αποκλειστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες, όταν ζητήματα, όπως το παραεμπόριο, το λαθρεμπόριο και η αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα, παραμένουν, καταδεικνύοντας εκκωφαντικά την αποτυχία του Κράτους για αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Η επιβολή ενός άδικου οριζόντιου “κεφαλικού” φόρου θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις με δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη του ούτε τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες από τη μεσοσταθμική αύξηση του λειτουργικού κόστος των επιχειρήσεων κατά 40% από το 2022, εξαιτίας του πληθωρισμού, των αυξημένων τιμών στις πρώτες ύλες, του μεγάλου ενεργειακού κόστους κλπ.»
Συμπερασματικά, το βασικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δεν είναι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Δυστυχώς, το Κράτος, είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν θέλει, αντί να εκτελέσει το πραγματικό του έργο, δηλαδή την πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας, μεταφέρει τα βάρη στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που μάχονται για την επιβίωσή τους. Η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να μειωθούν οι προμήθειες των Τραπεζών, δεν παραχωρεί και δεν μειώνει τον ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Αντιθέτως ζητάει συνέχεια περισσότερα από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της παραοικονομίας. Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα που πρέπει να λύσει το Κράτος για να έχει και τα αντίστοιχα έσοδα.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΝΑΒΙΤΣΑ ΔΩΡΟΘΕΑ ΦΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Προηγούμενο άρθροΛΑΣ: Πλημμυρισμένα τμήματα ακόμη στην συνικοία της Νεάπολης
Επόμενο άρθροΔημοπρασία για το δημοτικό καφενείο «Θεόφιλος»