Εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Αλμυρού το διήμερο 16-17 Αυγούστου, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση της πόλης του Αλμυρού από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αλμυρού το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Μεθαύριο Δευτέρα 16 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στη συμμετοχή του Αλμυρού στους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες και στον Ιερό Λόχο.
Ομιλητές θα είναι ο Γεώργιος Σούρλας, πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, και ο κ. Αθανάσιος Καραπέτσας, συγγραφέας, εκπαιδευτικός.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η χορωδία του Δήμου Αλμυρού υπό την καθοδήγηση της Μαριάννας Σαμαρτζή.

Την Τρίτη 17 Αυγούστου και ώρα 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του ιστορικού μυθιστορήματος της κ. Χρύσας Μαρδάκη, κοινωνιολόγου, συγγραφέα και τέως διευθύντριας ΓΕΛ, με τίτλο «Ελέγκω Αν ήσουν γυναίκα στην Ελληνική Επανάσταση…».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Βίκτωρ Κοντονάτσιος, πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού και Δέσποινα Κακασή, μέλος της «Λέσχης Ιστορίας, Λόγου και Τέχνης».
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ. Νίκη Κυριτσά, γενική γραμματέας του Δήμου Αλμυρού.
Η μουσική επιμέλεια θα είναι της κ. Φρόσως Γαρδικλή, διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.
Στο τραγούδι συμμετέχουν οι κ.κ. Χριστίνα Κουλάκου και Μπέτυ Κοτζαπαναγιώτη.

Προηγούμενο άρθροΔιακομιδές δύο γυναικών από Σκόπελο και Αλόννησο
Επόμενο άρθροΑπό την Αγριά το θύμα του φονικού στη Λάρισα- Το τελευταίο «αντίο» στον 53χρονο