Ν. Χαυτούρας: Η κυβέρνηση άνοιξε την καγκελόπορτα της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας

Η Πολιτεία ανοίγει την καγκελόπορτα για την ιδιωτικοποιήση της υγείας αντί να θωρακίσει με μόνιμες προσλήψεις τα Νοσοκομεία και δίνει ρευστό χρήμα στους ιδιώτες” επeσήμανε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου και το Ράδιο ΒΕΡΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, Νικόλαος Χαυτούρας.

Ο κ. Χαυτούρας ανέφερε πως με ΦΕΚ δίνεται πλέον η δυνατότητα στους χειρούργους γιατρούς του Νοσοκομείων να χειρουργήσουν σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και κλινικές Ανασσα και Ελπις στο Βόλο, με τις οποίες υπάρχει σχετική σύμβαση. Οι χειρούργοι όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Βόλου ενημερώθηκαν σε σύσκεψη που έγινε χθες υπό τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη και της διοίκησης του Ιδρύματος.

Πηγαίνετε έξω να κάνετε τις εγχειρήσεις αν θέλετε να αυξήσετε τις αποδοχές σας με μαύρα. Διότι όπως φαίνεται από το έγγραφο, εμείς δεν θα πληρωνόμαστε κόβοντας κάποια απόδειξη, όπως κάνουν για παράδειγμα οι Πανεπιστημιακοί γιατροί“. Ο κ. Χαυτούρας ανέφερε ότι ο νόμος έχει ασάφειες όπως για παράδειγμα, “εμείς θα χειρουργούμε με την δική μας ομάδα από το Νοσοκομείο, ή των ιδιωτών. Πότε θα πηγαίνουμε στο ωράριό μας ή όταν είμαστε εκτός το απόγευμα ή όταν δεν υπάρχει εφημερία το Σαββατοκύριακο; Θα πηγαίνουμε με τον ίδιο μισθό; Περιμένουμε σήμερα ή αύριο τις διευκρινίσεις“.
Τόνισε πάντως ότι ο ίδιος αλλά και η Ομοσπονδία των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και Κέντρων Υγείας είναι αντίθετοι σε αυτή την προοπτική. “Εμείς πιστεύουμε στο δημόσιο σύστημα υγείας. Και εγώ θα μπορούσα να ιδιωτεύσω και να είμαι οικονομικά καλά, αλλά δεν το επέλεξα“, εξήγησε.