Διακρίθηκαν και πέρασαν στη δεύτερη φάση διαγωνισμού φαντασίας, δημιουργικότητας και κριτικής σκέψης

Η διοίκηση του σχολείου σ’ ανακοίνωσή της συγχαίρει για την τεράστια αυτή επιτυχία τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Out of the box Challenge 2023» του Οργανισμού Χαρισμάθεια,

Τρεις χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από 7 έως 13 ετών προσήλθαν και φέτος σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και απάντησαν σε προβλήματα λογικής και φαντασίας, τα οποία εξέταζαν την κριτική ικανότητα και την δημιουργικότητά τους με διαθεματικό τρόπο, στην α’ φάση του διαγωνισμού «Out of the box Challenge 2023» του Οργανισμού Χαρισμάθεια, που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.

Μέσα σε αυτούς τους αξιοθαύμαστους μαχητές της γνώσης και της εμπειρίας, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου «Αξιον Εστί» ξεχώρισαν και φέτος. Από τους 3.000 μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος στην Α’ Φάση του Διαγωνισμού, διακρίθηκαν πανελλαδικά 161 παιδιά (μόνο το 5% των συμμετεχόντων), τα οποία έβαλαν τα δυνατά τους και ξεπέρασαν τα εμπόδια που συνάντησαν στην Α’ φάση του διαγωνισμού.

Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά βρίσκονται εννέα μαθητές και μαθήτριες του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου άξιον εστί!

Η διοίκηση του σχολείου σ’ ανακοίνωσή της συγχαίρει για την τεράστια αυτή επιτυχία τους μαθητές Κιάκο Παναγιώτη, Παυλίδη Ελευθερία, Γκίργκι Γεώργιο και Αθανασίου Θάλεια-Μαρία από την Στ’ Δημοτικού, Τσιούκα Ευγενία, Τσίντρου Φωτεινή, Μανώλη Αφροδίτη και Τσαμήτα Βαλέρια από την Ε’ Δημοτικού αλλά και την επιλαχούσα μαθήτρια Τσιούκα Χαρίκλεια από την Γ’ Δημοτικού.

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του «Αξιον Εστί» περνώντας στην Β’ Φάση του Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί δια ζώσης, το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, σε ένα μεγάλο Φεστιβάλ γρίφων λογικής και φαντασίας, κάνουν για ακόμη μια φορά περήφανη ολόκληρη την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

«Συγχαίρουμε ταυτόχρονα και όλους τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου «Αξιον Εστί», καθώς η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα μιας καλά οργανωμένης προσπάθειας εκπαιδευτικών και μαθητών και ενός προγράμματος παιδαγωγικών δραστηριοτήτων που οδηγούν στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας και στην επίλυση προβλημάτων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουμε και στις οικογένειες των μαθητών και των μαθητριών μας, για την μακροχρόνια εμπιστοσύνη τους, που είναι παράγοντας μιας γόνιμης και αποτελεσματικής συνεργασίας», καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.

Προηγούμενο άρθροΣύλλογος εργαζομένων eΕΦΚΑ Μαγνησίας: Αποψίλωση στο τμήμα Ασφάλισης και Εισφορών
Επόμενο άρθροΛαύκος: Έφυγε από τη ζωή 59 ετών ο Σωτήρης Καραγιάννης