Η αλλαγή σελίδας στο ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του 43χρονου Νίκου Ανδρουλάκη ξεκίνησε με εξαιρετικούς οιωνούς.

Το συντριπτικό ποσοστό σχεδόν 68% που συγκέντρωσε έναντι του Γ. Παπανδρέου έμοιαζε αδιανόητο στην αρχή της κούρσας ηγεσίας.

Παρότι η νίκη είναι ακόμη νωπή και ακόμη πρόωρο να αποτυπωθεί στις πραγματικές της διαστάσεις, ορισμένα δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα.

-Ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο έναν πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και έναν Παπανδρέου.
-Επίσης, η μεγάλη συμμετοχή, που στον α’ γύρο ξεπέρασε τις 271.000, αλλά και χθες στον β’ γύρο που έφτασε τον εξωπραγματικό αριθμό των 206.126 ψηφισάντων, ήδη αποτελεί ένα μεγάλο κερδισμένο στοίχημα για το νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και συνολικά για την παράταξη.
-Η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ σε συνδυασμό με το ρεύμα ανανέωσης που σάλπισε η εκλογή Ανδρουλάκη, αλλάζει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή.

Ο νέος πρόεδρος αναμένεται να ξεδιπλώσει τις προτεραιότητές του σε επίπεδο πολιτικής γραμμής, ωστόσο ξεκαθάρισε εξαρχής, η ισχυρή εντολή που έλαβε είναι για πολιτική αυτονομία και ενότητα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του τηλεφώνησε ήδη από χθες, ζητώντας του μάλιστα να συναντηθούν.

Από την άλλη, ίσως κάτι δείχνει η σιωπή της Κουμουνδούρου καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα πάντως. Πάντως Ανδρουλάκης και Τσίπρας ίσως συναντηθούν την Πέμπτη στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ως παρατηρητής.

Ωστόσο, όλοι αναμένουν τις πρώτες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη που θα σηματοδοτήσουν και τις προθέσεις του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αναλάβει καθήκοντα και επισήμως στις 11 το πρωί οπότε και θα του παραδώσει ο διευθυντής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Σαλαγιάννης. Στις 11:30 θα συναντήσει τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ. Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο νέος πρόεδρος να ζητήσει τις παραιτήσεις του κ. Χριστοδουλάκη (που συμπαρατάχθηκε με τον Γ. Παπανδρέου) καθώς και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΝέα εποχή, νέος αρχηγός, σαρωτική επικράτηση, ισχυρή νομιμοποίηση
Επόμενο άρθροΚανονικά οι εκλογές των εργαζομένων στους ΟΤΑ