Όταν πολιτεύεσαι και ψαρεύεις ψηφοφόρους στα θολά νερά του λαϊκισμού, των fake news, των ψεκασμένων και των γραφικών της υγειονομικής κρίση… τότε αποκαλείς όπως ο Παύλος Μαρκάκης Διευθυντής της Ελληνικής Λύσης σήμερα, “συστημικούς” όλους όσους είναι υπέρ του εμβολιασμού και τους αρνητές πολίτες που κάνουν συγκεντρώσεις στη παραλία του Βόλου, ελεύθερους ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα της επιλογής… . Υπάρχει ωστόσο μία λεπτομέρεια… ο Παύλος που δεν είναι χαζός αλλά δεν έχει πρόβλημα να τον ψηφίζουν ψεκασμένοι είναι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις…

Το σχόλιο του πρώην βουλευτή Π.Μαρκάκη:

Τρόμαξαν τα ‘’συστημικά κόμματα’’ από την μαζικότητα των συγκεντρώσεων που έγιναν στις μεγάλες πόλεις με αφορμή την ‘’υποχρεωτικότητα’’ του εμβολίου.

Χωρίς να υπάρχει κανένα εμφανώς οργανωμένο κάλεσμα ή αναφορά από τις εφημερίδες και από τις τηλεοράσεις, αιφνιδιάστηκαν όσοι ασχολούνται με την πολιτική ζωή της χώρας, από τον όγκο των συγκεντρώσεων.

Είναι γεγονός ότι τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις μέσα στο καλοκαίρι με μεγάλες θερμοκρασίες δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κανένα κόμμα εξουσίας .

Ακόμη και το ΚΚΕ που έχει σαν βραχίονα το ΠΑΜΕ και διαθέτει επαγγελματικά στελέχη και μοιράζει μεροκάματα, δεν καταφέρνει  να οργανώσει  ούτε το ένα τέταρτο που πλήθους που συγκεντρώθηκε προχθές  στην Αθήνα την Θεσσαλονίκη την Πάτρα το Βόλο και σε άλλες πόλεις.

Φυσικά οι συγκεντρώσεις αυτές δεν προβλήθηκαν από τα συστημικά ΜΜΕ αλλά επειδή δεν μπόρεσαν και να τις αποκρύψουν, αρκέστηκαν σε αμήχανους σχολιασμούς και επιλεγμένες φωτογραφίες για να υποβαθμίσουν το γεγονός.

 Κανένας όμως δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σε ένα πραγματικό γεγονός.

Σήμερα στην Ελληνική κοινωνία – και όχι μόνο – συντελούνται ανακατατάξεις σε κοινωνικό και οικονομικό  επίπεδο που οφείλονται και έχουν αφετηρία τον τρόπο που το σύστημα θέλει να χρησιμοποιήσει την υγειονομική κρίση.

Οι ανακατατάξεις αυτές δεν είναι ορατές  και περνούν κάτω από τα ραντάρ παρακολούθησης και προς το παρών δεν έχουν έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ο βασικός πυρήνας είναι άνθρωποι που θέλουν να έχουν μια ελεύθερη επιλογή  στον εμβολιασμό ή μη για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Όσο όμως πιέζονται και απειλούνται είτε από την Κυβερνητική εξουσία  είτε από την συστημική αντιπολίτευση ( ΣΥΡΙΖΑ -ΚΙΝΑΛ) είτε και από  μερίδα την ήδη εμβολιασμένων, αναγκάζονται σε άμυνα και συσπείρωση.

Όσο τα ‘’παπαγαλάκια’’ της πολιτικής εξουσίας τους κοροϊδεύουν  και τους χαρακτηρίζουν γραφικούς, ‘’ψεκασμένους’’, θρησκόληπτους κλπ αρχίζουν να τους δίνουν μια πολιτική ταυτότητα που τώρα δεν έχουν αλλά θα τους αναγκάσουν να αποκτήσουν.

Φυσικά μέσα σε τόσο μαζικές εκδηλώσεις βρίσκουν την ευκαιρία και παρουσιάζονται  μικρές ομάδες που θέλουν να τις ‘’καπελώσουν’’  και να πολιτικοποιήσουν τις συγκεντρώσεις.

Γι’ αυτό ακουστήκαν συνθήματα εναντίων των πολιτικών, είδαμε  να εμφανίζονται γραφικοί ομιλητές,  θρησκευτικές αιρετικές παρουσίες, αναρχικά στοιχεία και ακροδεξιά υπολείμματα

Όμως όλοι αυτοί που είναι σκόρπιοι και ετερόκλητοι δεν  μπορούν να οργανώσουν τόσο μεγάλες πορείες

Ας προσέξει λοιπόν το σύστημα και οι εκφραστές του που είναι τα πολιτικά συστημικά κόμματα, να μην οδηγούν την κοινωνία  στα άκρα και σε αυταρχικές παράλογες μεθοδεύσεις, συμπεριφορές και διακρίσεις γιατί θα δημιουργήσουν διχασμό, παρ’ όλες τις εξαγγελίες του περί του αντιθέτου!!

Εκτός αν αυτό στην ουσία επιδιώκουν για να καμουφλάρουν τα χειρότερα.. Πολιτικά, Οικονομικά και Εθνικά που θα ακολουθήσουν..

Σήμερα όμως η πληροφόρηση είναι ανοικτή και τίποτε δεν μένει κρυφό..

Έτσι στο τέλος οι μαζικές απολιτικές  συγκεντρώσεις  θα μετατραπούν σε μαζικές πολιτικές και τα αποτελέσματα στην κάλπη θα είναι η μεγάλη έκπληξη για το σύστημα και τους εκφραστές του.

Βόλος 16-7-2021

Παύλος Γ. Μαρκάκης

π. Βουλευτής Μαγνησίας